İnsanlığın Doğu Guta ayıbı

BMGK-Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin bir ay süreyle aldığı “Suriye Ateşkes Kararı’’nın ölü doğduğuna dair şüphe kalmadı. Oy birliğiyle alınmış karara...

BMGK-Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin bir ay süreyle aldığı “Suriye Ateşkes Kararı’’nın ölü doğduğuna dair şüphe kalmadı. Oy birliğiyle alınmış karara, Rusya’nın silahların günde 5 saat susması tavsiyesine rağmen Doğu Guta, rejim tarafından ezilmeye devam ediliyor.

Hâlbuki; kararda Doğu Guta’daki ağır yaralı ve hastaların tahliyesi öngörülmekteydi. Bu şartlar altında bir tahliye mümkün olabilir mi?

Kararın ölü doğması ve ardından da tatbik edilmemesinin sebebi, niyetlerin kirli olmasındandır. Konsey, “bu karar Suriye rejiminin yıllar süren zulüm ve bombalaması altında her türlü hayat imkân ve hakkını kaybetmiş Doğu Guta halkını kurtarmak için alınmıştır’’ demedi. Onun yerine muğlak ifadeler kullanıldı. “Terör örgütleri ateşkes kararının dışındadır’’ dedikten sonra DEAŞ, El-Kaide, en-Nusra sayıldı ve fakat PKK/PYD-YPG görülmedi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
DEERLER YERNE OTURTMAK!.. 25 Nisan 2024 | 94 Okunma SOHBET 20 Nisan 2024 | 88 Okunma 5816 SAYILI KANUN 18 Nisan 2024 | 335 Okunma OYUN VE HAKKAT 16 Nisan 2024 | 45 Okunma GAZZE, KAN ALARKEN BAYRAM! 09 Nisan 2024 | 55 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar