İki güzel adam

Güzel adamlar iki kısımdır; bir kısmı vefat etmiştir, ötelerdedir. Diğer kısmı hayattadır. İkisini de unutmamak lâzım. Onları unutmak vefasızlık olur, kadir-kıymet bilmezlik...

Güzel adamlar iki kısımdır; bir kısmı vefat etmiştir, ötelerdedir. Diğer kısmı hayattadır. İkisini de unutmamak lâzım. Onları unutmak vefasızlık olur, kadir-kıymet bilmezlik olur.
Vefâsızlık ve kadir kıymet bilmemek, arkada kalanlar için büyük talihsizliktir. Üstelik güzel adamlardan hayatta olanlar yaşayan insan hazinelerimizdendir, istifade edilmeyen zamanlara acınır.
Dinine ve milletine sevdâlı güzel adamlardan tanıdığımız ikisinden söz etmek istiyoruz:
Bu insanlar birbirlerini tanıdılar mı? Bilmiyoruz ama biz, onları hep yekdiğerine benzettik. İkisi de dâvâ ve gönül adamı, ikisi de hizmet etmeye sevdâlı ikisi de İslam’ın hilâline ve Türk’ün yıldızına âşık iki güzel adam. Onları hiç karamsar görmedik, hiç birilerini çekiştirirken görmedik, hiç şikâyetlerini dinlemedik. Hep hayra, iyiliğe teşvik edici , hep müsbet düşünen, müsbet bakan, hep affeden insanlar oldular.
Onları tanıdığımız yıllarda Garbî Türkistan, bütünüyle SSCB'nin işgali altındaydı. Şarkî Türkistan ise bugün de olduğu gibi Kızıl Çin'in işgalindeydi. Balkan Müslümanları da Sovyet peyklerinin işgalindeydi.
Bu güzel adamlar, hep iki değer için çabalayan insanlar oldular.
Hanefi ictihadı üzere amel edilmesi ve Maturîdî itikadı üzere îmân edilerek ehli sünnet ve'l cemaat yolunun açık tutulması.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
SOHBET 20 Nisan 2024 | 87 Okunma 5816 SAYILI KANUN 18 Nisan 2024 | 335 Okunma OYUN VE HAKKAT 16 Nisan 2024 | 45 Okunma GAZZE, KAN ALARKEN BAYRAM! 09 Nisan 2024 | 55 Okunma DERS!.. 06 Nisan 2024 | 173 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar