Herkes için ve her devir için Adalet!..

Adalet tecellisine, adalet tesisine, hakkın yerini bulmasına, eşitlik fikrine...öncülük, bayraktarlık ve sözcülük yapacak en son kurum Cumhuriyet Halk Fırkası, CHP, HP, SDHP, DSP'dir. Kısacası "Tek Parti Zihniyeti".Bu zihniyet...

Adalet tecellisine, adalet tesisine, hakkın yerini bulmasına, eşitlik fikrine...öncülük, bayraktarlık ve sözcülük yapacak en son kurum Cumhuriyet Halk Fırkası, CHP, HP, SDHP, DSP'dir. Kısacası "Tek Parti Zihniyeti".
Bu zihniyet, hiçbir zaman istikrarlı bir dünya görüşü üzerine oturmamış, önce Kemalist olmuş, sonra Hitlerle muhabbet kurmuş, "Führer"den hareketle Millî Şef’çi karakteri seçmiş, 27 Mayıs'ta Darbe desteklemiş, 28 Şubat’a lokomotiflik yapmış ve her ne olursa olsun bugün olduğu gibi dün de millî ve yerli olan şahıs, değer ve müesseseleri hedefine oturtmuştur.
Bugün de bazen Atatürkçü, bazen de güya sosyal demokrattır.
Hanedân'ın bebek, kadın ve yaşlısıyla gurbet mecburiyet, mahrumiyet ve mahkumiyeti bir utanç vesikasıdır. Adaletin "tabiî hakim ilkesi"yle alâkasız İstiklal Mahkemeleri, ayrı bir faciadır. Bu sözde mahkemelerde adalet dağıtılmamış, cinayetler işlenmişti. On binlerce insan, "inkılap kanunlarına muhalefet" gibi talimatlı ithamlarla asılmış, muhalefet "faili meçhullerle" susturulmuş, yok edilmişti. Kur'ân kursları, medreseler kapatılmış, kadınların örtüleri süngülerle yırtılmış, Kur'ân-ı kerîm öğretenler yakalandığında ağır muamelelere marûz kalmış, devrin parti buyruklu jandarma ve polisi vatandaşın gözünde zulüm sembolüne dönmüş, Ses Bayrağımız Ezan-ı Muhammedî çeyrek asra yakın yasaklanmış, ayet ve hadisler bina alınlıklarından murçlarla kazınıp sökülmüş, Fatih'in şahsi vakfının mülkü olan Ayasofya vakıf senedindeki gayenin dışına çıkartılmıştı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
DEERLER YERNE OTURTMAK!.. 25 Nisan 2024 | 83 Okunma SOHBET 20 Nisan 2024 | 88 Okunma 5816 SAYILI KANUN 18 Nisan 2024 | 335 Okunma OYUN VE HAKKAT 16 Nisan 2024 | 45 Okunma GAZZE, KAN ALARKEN BAYRAM! 09 Nisan 2024 | 55 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar