Fransa'nın pimpirikliği

BMGK/Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin 5 daimî üyesi vardır. Çin, Rusya, İngiltere, Fransa ve Amerika. Bu devletlerden Fransa hariç hiçbiri Türkiye'nin Zeytin Dalı Harekâtı'na muhalefet etmedi. Çin'den bir...

BMGK/Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin 5 daimî üyesi vardır. Çin, Rusya, İngiltere, Fransa ve Amerika. Bu devletlerden Fransa hariç hiçbiri Türkiye'nin Zeytin Dalı Harekâtı'na muhalefet etmedi. Çin'den bir ses çıkmadı. zaten Rusya ile müzakere edilerek harekât başladı. İngiltere, meşru müdafaa hakkımızı kullandığımızı söyledi. ABD, PYD ile o kadar can-ciğer olmasına, bu teröristlere 5 bin tıra yakın silah vermesine rağmen harekâtı anlayışla karşıladığını açıkladı.

NATO da meşru müdafaa hakkımız olduğunu ifade etti.

Yalnızca ve beklenmedik bir biçimde Fransa rahatsız oldu. O kadar rahatsız olmuş ki harekâtın ikinci günü BMGK'ni Afrin gündemiyle âcilen toplantıya çağırdı.

Fransa'ya bu âcil toplantı çağrısını yaptıran sebep nedir?
-Afrin'de binlerce sivil mi öldürüldü, meskûn mahaller mi bombalandı, halkın suyu mu zehirlendi, kimyevi silah mı kullanıldı, hangi adaletsizlik işlendi?
Bunların hiçbiri yok...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
5816 SAYILI KANUN 18 Nisan 2024 | 335 Okunma OYUN VE HAKKAT 16 Nisan 2024 | 45 Okunma GAZZE, KAN ALARKEN BAYRAM! 09 Nisan 2024 | 53 Okunma DERS!.. 06 Nisan 2024 | 173 Okunma SA CENAHIN FLAH OLMAZ AAILIK KOMPLEKS!.. 04 Nisan 2024 | 370 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar