F-35 dayatması

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, dün İstanbul’daki Savunma Sanayii Fuarı’nda yaptığı açış konuşmasından bir gün önce, ABD Devlet Başkanı Donald Trump’la telefon görüşmesi yapmıştı...

O görüşmeden sonra Ankara’da yapılan resmî açıklamada iki devlet başkanın, Suriye, terörle ortak mücadele, F-35 ve S-400 ile iki ülke arasındaki ticaret seyrini ele aldıkları, Amerika’nın Türkiye’nin görüşüne yaklaştığı dile getirilmiş ve ayrıca Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun Washington ziyaretinde gündeme getirdiğimiz F-35 ve S-400 konularını müzakere edecek ortak bir heyet tesisinin de artık gerçekleşme yoluna girdiği beyan edilmişti.
Sn. Erdoğan’ın fuar açılışında yaptığı konuşmada ise her şeyin böylesine rahat olmadığı görülmektedir. Öyle anlaşılıyor ki diplomatik yoruma tabii tutulan telefon görüşmesi, hiç de memnuniyet verici olmamış. Oradaki tek pürüzsüz konu, karşılıklı ticaret olmalı.
Bu kanaate şuradan varıyoruz:
Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı, F-35 konusunda dayatma yapıldığını çok net bir biçimde ifade etmiştir. Sn. Erdoğan, muhatabına diyor ki “Sınırlarımıza tacizler olmaktadır. Bunlara karşı kendimizi müdafaa etmek için füze satın almak mecburiyetindeyiz.”
Muhatap, hiçbir anlayış göstermediği gibi üstüne üstlük bir de sözü edilen dayatma hissettirilmiş.
YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
DEERLER YERNE OTURTMAK!.. 25 Nisan 2024 | 68 Okunma SOHBET 20 Nisan 2024 | 88 Okunma 5816 SAYILI KANUN 18 Nisan 2024 | 335 Okunma OYUN VE HAKKAT 16 Nisan 2024 | 45 Okunma GAZZE, KAN ALARKEN BAYRAM! 09 Nisan 2024 | 55 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar