Erken seçim

Dün partisinin grubunda konuşan AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a erken seçim iddiaları soruldu:Sn. Erdoğan, net konuştu:-İddia sahibi, iddiasını isbat etmelidir.Sözünün...

Dün partisinin grubunda konuşan AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a erken seçim iddiaları soruldu:
Sn. Erdoğan, net konuştu:
-İddia sahibi, iddiasını isbat etmelidir.
Sözünün devamında Osmanlı Medeni Kanunu Mecelle’nin meşhur maddesini hatırlattı:
-Müddei, iddiasını isbatla mükelleftir.
Sonra da mevzua noktayı koydu: “Yok böyle bir şey.”
Geçmiş yıllar Türkiye’sinin veya eski Türkiye’nin 3 değişmez gündemi vardı.
-Yüksek enflasyon.
-Anarşi ve terör.
-Erken seçim.
10 yıl süren DP istikrar döneminin darbeyle bozulmasından sonra 1960’tan 2002’ye kadar neredeyse hiçbir seçim vaktinde yapılmadı. Yüksek enflasyon gelenekleştiği, anarşi ve terör kanıksandığı gibi erken seçim de sanki ilkeleşmişti.
Mümkündür; olabilir; şartlar öyle emredince belediye veya genel seçimler erkene de çekilebilir. Ama bu bütün için bir istisnadır. Demokratik olgunluğa sahip devletlerde bu durum, binde bir yaşanır. Aslolan seçimlerin vaktinde yapılmasıdır.
AK Parti iktidar olduktan sonra bilhassa Sn. Erdoğan’ın tavizsiz tutumu sebebiyle seçimler, hep vaktinde oldu. Enflasyonun yüzde 70’lerden yüzde 7’lere çekilmesi nasıl büyük bir başarıysa seçimlerin kendi takviminde yapılması da öyle başarıdır.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
DEERLER YERNE OTURTMAK!.. 25 Nisan 2024 | 87 Okunma SOHBET 20 Nisan 2024 | 88 Okunma 5816 SAYILI KANUN 18 Nisan 2024 | 335 Okunma OYUN VE HAKKAT 16 Nisan 2024 | 45 Okunma GAZZE, KAN ALARKEN BAYRAM! 09 Nisan 2024 | 55 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar