ELÇİ EMİR KULUDUR

"Osman Kavala" ismindeki bir vatandaş, Gezi İsyanını finanse etmek, "Kadife Devrim", "Turuncu Devrim" gibi sokak hareketlerinin besleyicisi Soros’la iş birliği yapmak ve 15 Temmuz Darbe ve İşgal Teşebbüsünde yer almak… gibi...

"Osman Kavala" ismindeki bir vatandaş, Gezi İsyanını finanse etmek, "Kadife Devrim", "Turuncu Devrim" gibi sokak hareketlerinin besleyicisi Soros’la iş birliği yapmak ve 15 Temmuz Darbe ve İşgal Teşebbüsünde yer almak… gibi iddialarla savcılığın, aleyhine açtığı dâvâ, ceza mahkemesi tarafından kabul edildiği için adı geçen kişi, Türk Adliyesi huzurunda yargılanmaktadır.

Savcı, ammenin; kamunun çıkarlarını koruduğu gibi sanığın avukatı da müvekkilinin suçsuzluğunu iddia ve müdafaa etmektedir. İçeride olması tartışılan kişi, tutukludur. Ancak birden fazla suçtan tutuklu olduğu için bunlardan birinden tahliyesine karar verilse bile diğer dosyalardan dolayı cezaevinde kalmaya devam etmektedir.

İddia veya müdafaa makamının talebi üzerine mahkeme, uygun görürse yargılamanın her safhasında tahliye mümkündür. İtiraz üzerine aynı mahkeme, itiraz sebeplerini yerinde görürse tahliye kararından rücû ile yeniden yakalama kararı çıkarabilir. Bunlar bir ceza dâvâsının olağan seyridir.

Olağan olmayan, gayrı tabiî olansa Osman Kavala adındaki sanığa sahip...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
STANBULU HARCAMA!.. 28 Mart 2024 | 165 Okunma EHREMNET 26 Mart 2024 | 269 Okunma CEPHE, GAZZEDEN KANDL'E KADAR! 23 Mart 2024 | 86 Okunma KAZA! 21 Mart 2024 | 100 Okunma PAHALILIK ADLI DMAN! 16 Mart 2024 | 104 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar