Ekrem İmamoğlu'na sorular

Sn. İmamoğlu, Eyüp Sultan Camii’ne gidip Yasin-i şerif okuduğu gibi Hristiyanların denizden haç çıkarma törenlerinde de papazlarla aynı karede görünüyor.

“Dinler Arası Diyalog” çarpıklığını hatırlatan bu görüntü olsa bile teravih namazına da gidiyor.
Bilindik Halk Partili tipi dışında israf, kul hakkı, hakkınızı helal edin, dua edin... gibi İslami lügatten temel kelimelerle konuşuyor. Sanki partisinin ideolojik gölgesinden kurtulmak istemektedir. Bu yüzden olsa gerek domuz eti yemekle övünen il parti başkanıyla mümkün mertebe fotoğraf vermiyor. Bazen konuştuğu kürsüde partisinin 6 oklu logosunu değil ay-yıldızı kullanıyor.
Toplum, yeni bir CHP’li portre ile karşı karşıyadır. Bu ani şöhret sahibi, malum fakat bir o kadar da meçhuldür. Diğer taraftan CHP’nin kendi tarihiyle yüzleşme ve millete özür borcu vardır.
Şayet; İmamoğlu, klasik, ideolojik, dayatmacı, Kemalist Halk Partili olmadığı imajını vermek istiyorsa aşağıdaki soruları, hakkındaki diğer sorularla birlikte net ve samimi şekilde cevaplandırmalıdır.
1-Osmanlı Hanedanı’nın bebeklere varıncaya kadar yurt dışına sürülüp gurbetlerde perişan edilmiş olmalarını tasvip ediyor musunuz?
2-Sırf şapka giymediği için veya şapka aleyhine yazı yazdığı için çok yüksek sayıda vatandaşın idam edilmesini doğru buluyor musunuz?
YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
DEERLER YERNE OTURTMAK!.. 25 Nisan 2024 | 18 Okunma SOHBET 20 Nisan 2024 | 88 Okunma 5816 SAYILI KANUN 18 Nisan 2024 | 335 Okunma OYUN VE HAKKAT 16 Nisan 2024 | 45 Okunma GAZZE, KAN ALARKEN BAYRAM! 09 Nisan 2024 | 55 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar