DİYARBAKIRLI KAHRAMAN ANALARA DESTEK!..

Diyarbakırlı anaların çalınmış evladlarını kurtarmak için başlattıkları tarihî hareket, her geçen gün biraz daha büyümekte. Sesleri her gün biraz daha gürleşmekte, uzakları...

Diyarbakırlı anaların çalınmış evladlarını kurtarmak için başlattıkları tarihî hareket, her geçen gün biraz daha büyümekte. Sesleri her gün biraz daha gürleşmekte, uzakları bulmakta. Yurdun değişik illerinden de vatanseverler bu anaların yanına giderek onlara yalnız olmadıklarını göstermekteler.
HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde 1 ana ile başlayan oturma eylemi, kısa süre içinde yirmiye katlandı. Buna rağmen iştirakçi sayısı azdır. Endişeler ortadan kalkar ve birtakım tedbirler alınırsa meydanı onlar değil, binler doldurur. Bu kahraman analar, kendilerinin veya çocuklarının terör örgütü tarafından öldürülmesini göze alarak böyle bir hareketi başlattılar. Bu destânî hareketi büyütme mes’uliyeti şimdiden sonra devlete, millete, aydınlara, medyaya ve STK’lara düşmektedir. ASKON, teklifiyle teşekkürü hak etti. “Anadolu Aslanları” adlı iş adamları kurumu, dağdaki çocuklara “teröre bulaşmadıysanız gelin tahsil bursunuzu temin edeceğiz. Şayet mezun olduysanız iş bulmakta yardımcı olacağız! Yalnız değilsiniz” dedi. Çağrının benzer kuruluşlarca da devamı gelmeli.
Bu harekete dair ne yapılmalı,
Neler yapılabilir?
1-Seslerini duyurmak maksadıyla bir araya gelen analar için günlük ihtiyaç, yeme-içme ve istirahat imkânı olan çadırlar kurulmalı, onlar, aç-susuz, güneş ve yağmur altında kuru kaldırımda bırakılmamalıdır.
2-Bu çadırlar için emniyet tedbiri alınmalıdır.
YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
DEERLER YERNE OTURTMAK!.. 25 Nisan 2024 | 11 Okunma SOHBET 20 Nisan 2024 | 87 Okunma 5816 SAYILI KANUN 18 Nisan 2024 | 335 Okunma OYUN VE HAKKAT 16 Nisan 2024 | 45 Okunma GAZZE, KAN ALARKEN BAYRAM! 09 Nisan 2024 | 55 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar