Ders

Onda hiç şüphe yok; kimse de aksine davranmasın; AK Parti ve Cumhur İttifakı, 31 Mart 2019 mahalli seçimlerini kazanmıştır. YSK kayıtlarındaki milyonlarca oy ve yüksek yüzdeli nisbetler, açık ara bir farkı göstermektedir...

Buna rağmen hava farklı estirilmektedir. Bunun sebebi, en büyük şehirlerdir. AK Parti yahut Cumhur İttifakı 30 büyük şehrin yarıdan fazlasını aldığı hâlde Ankara, Adana, Antalya’nın kaybı, İzmir’in bir türlü kazanılamaması, İstanbul’un belirsizliği o esen farklı havanın sebebidir.
CHP, önceki seçimlerde Ege sahilleriyle Trakya’yı kazanırdı. Bu seçimde Hatay’dan başlayarak Ege’den geçip Trakya sahillerine kadar silme kazanmıştır. Bu durumu bir gazetenin “CHP, sahillerden Anadolu’ya giriyor!” diye haber yapması, seçmene hakarettir. Anadolu işgal altındaymış da CHP, sahillerden ilerleyerek işgale son vermektedir, dendiği açık. Çok çirkin!
Asıl ses getiren İstanbul’dur. İstanbul’da Sn. Binali Yıldırım’ın rahat kazanacağı düşünülüyordu. Kim olduğu ve ne hizmetler yaptığı ortadaydı. Karşısındaysa isim ve eser olarak ilçesi dışında kimsenin bilmediği bir aday vardı. Hâl bu olmasına rağmen sandıklar açılınca fark, Cumhur İttifakı’nın adayı Sn. Yıldırım aleyhine erimeye başladı. Neticeye dair merakların zirve yaptığı bir sırada gece yarısına doğru ise Cumhur İttifakı’nın adayı Sn. Yıldırım, kameraların önüne geçerek seçimi kazandığını ilan etti. Binali Bey, “ne dediğini bilen bir insan”dır. “Bütün verileri girdik; seçimi, biz kazandık!” diyordu. Şahsına duyulan güvenle bu söz esas kabul edildi. Baskıya giren gazetelere İstanbul’u Binali Yıldırım’ın kazandığı, İstanbul’un tecrübeyi tercih ettiği yazıldı.
YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
5816 SAYILI KANUN 18 Nisan 2024 | 47 Okunma OYUN VE HAKKAT 16 Nisan 2024 | 45 Okunma GAZZE, KAN ALARKEN BAYRAM! 09 Nisan 2024 | 53 Okunma DERS!.. 06 Nisan 2024 | 171 Okunma SA CENAHIN FLAH OLMAZ AAILIK KOMPLEKS!.. 04 Nisan 2024 | 370 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar