Deniz haydutluğu

AK Parti, MHP, CHP, İyi Parti, Almanya, İtalya ve Yunanistan’a en sert tonda cevap verirken HDP nerededir? Hiç mi Türkiye lehine bir tavrın içinde olamayacaktır?

23 Kasım 2020 günü Akdeniz’de Türk bayrağı taşıyan ticari bir gemimize karşı benzeri olmayan bir korsanlık suçu işlendi. Gemi, Türkiye’den Libya’ya boya gibi inşaat ve ihtiyaç malzemeleri götürüyordu. Seyahate dair kanuni bütün malumat, önceden seyir güzergâhında bulunan devletlere tebliğ edilmişti.

Buna rağmen;

Bu sivil deniz taşıt aracı, denizde ilerlerken o esnada bir askerî tatbikat yapmakta olan Yunan, Alman ve İtalyan askerî kuvvetleri tarafından durduruldu. Helikopterlerle gemimize indiler. Kaptanımızın kafasına silah dayandı. Personel rahatsız edildi. Saatler süren arama yapıldı. Tabii hiçbir suç unsuruna rastlanmadı. Zira arama yapılan bir savaş gemisi değil, ticaret gemisiydi. Arama yapabilmek için bayrak sahibi devlete haber verip iznini almak hukuk usulü gereğidir. Bu yapılmadı. Yapıldığı 24 saat sonra AB Birliği sözcüsü tarafından iddia ediliyor. Sözcü, hem nalına hem mıhına vuran bir üslupla Türkiye’ye haber verildiği fakat cevap gelmediğini öne sürdükten sonra bir suç unsuruna rastlanmadığını haber veriyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
SABIR TAŞI ÇATLADI!.. 27 Nisan 2024 | 87 Okunma DEERLER YERNE OTURTMAK!.. 25 Nisan 2024 | 94 Okunma SOHBET 20 Nisan 2024 | 88 Okunma 5816 SAYILI KANUN 18 Nisan 2024 | 335 Okunma OYUN VE HAKKAT 16 Nisan 2024 | 46 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar