Bütünü görmek!...

Çok hareketli bir haftayı arkada bıraktık. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, New York'ta genel kurul çalışmasına katıldı. Bu meyanda ABD başkanı Donald Trump ile görüştü. Döner...

Çok hareketli bir haftayı arkada bıraktık. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, New York'ta genel kurul çalışmasına katıldı. Bu meyanda ABD başkanı Donald Trump ile görüştü. Döner dönmez aynı gün içinde MGK ve Bakanlar Kurulu toplandı. Cuma günkü bu "devlet gününden" sonra  "millet günü" geldi. Bu defa da TBMM fevkalade celse ile açıldı. Diğer taraftan asker de Irak sınırında yüksek dereceli tatbikat yapmakta. Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar da Irak Genelkurmay Başkanını kabul etti. Baş döndürücü bu tarihî hareketlilik, önümüzdeki günlerde belki daha da hızlanmış olarak devam edecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya Federasyonu Başkanı Sn. Putin'le önce telefonla sonra da Türkiye'de yüz yüze görüşecek ve ekim başında da İran'ı ziyaret edecek.

Gündem 3 maddedir:
Arakan Müslümanlarının insanlığı utandırması icap eden mağdur ve mazlum vaziyetleri, Irak'ın toprak bütünlüğü ve Suriye'nin toprak bütünlüğü.
Bunların her üçü de hem bölgemiz ve hem de dünya siyasetinin asırlık girift ve ağır mes'eleleridir. Her üçü de âdeta halli gayrı kabil mantığıyla çözümsüzlüğe terk edilmiştir. Yeri gelmişken şu tesbiti yapmadan geçemeyeceğiz:
Bir uluslararası mes'eleye müdahil olabilmemiz ancak Cumhuriyet'in ellinci yılından sonra mümkün olabilmiştir.
Bu tezimiz üzerine şöyle sorulabilir:
-Hadi Irak, Suriye anlaşılır. Ama BM niçin bu kadar önemli ve Arakan'la ne alakamız var?
Türkiye, BM'nin kurucu üyesidir. Velev ki kurucu olmasa bile bir teşkilatta adaletsizlik varsa oraya üye olan herkesin adaletsizliğin düzeltilmesini istemek hakkıdır. Bizim, 40 yıldır yazıp-konuştuğumuz bu soğuk savaş dönemi yapılanma eskimişliği ve İkinci Dünya Harbi galipleri lehine  kurulmuş Güvenlik Konseyi adaletsizliği, nihayet CB Sn. Erdoğan tarafından birkaç yıldır üstelik de BM'de "dünya 5'ten büyüktür!" ihtarı etrafında dile getirilmektedir.
Arakan veya nam-ı diğer Rohingya Müslümanlarına gelince:

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
DEERLER YERNE OTURTMAK!.. 25 Nisan 2024 | 87 Okunma SOHBET 20 Nisan 2024 | 88 Okunma 5816 SAYILI KANUN 18 Nisan 2024 | 335 Okunma OYUN VE HAKKAT 16 Nisan 2024 | 45 Okunma GAZZE, KAN ALARKEN BAYRAM! 09 Nisan 2024 | 55 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar