Bitmeyen mücadele

Fertler, bir milletin dünden-yarına devam eden değerlerine bağlı oldukça içinde bulundukları milletin evlatlarıdır.

O milleti, millet yapan aslî değerlerden kopunca da başka milletlerin kirli maşası, ahmak mankurdu, sefil oyuncağı olurlar.
Şimdi daha net olarak görülüyor ki 15 Temmuz 2016 darbe ve işgal teşebbüsünün amil unsuru FETÖ terör örgütü, bu hainlik yolunda ilk değildir, kendinden ibaret de değildir, son da olmayacaktır:
Müstemlekeci, sömürgeci, doyma hissi dumura uğramış zalim güçler, zamana ve zemine göre bu millet, bu ümmet ve bu toprakları ele geçirmek için çok sinsi yıkımlar yaptılar ve yapagelmekteler.
Devlet, Zağra Müftüsü Râci Efendi’nin o meşhur mısraında haber verdiği gibi “Azîz-i vakt” iken zelil düşüp, emsallerinden geri kalınca II. Mahmud Han’dan itibaren müreffeh seviyelere erişmiş Paris, Londra, Berlin başta olmak üzere garbın başşehirlerine talebeler yolladı. Maarif üzerinden yapılan bu sevk 3 Kasım 1839’da ilân edilen Tanzimat Hatt-ı Hümâyunu ile hızlandı.
Devlet ricali, hüsnüniyetle bu işi yaparken o gençlerin, gittikleri yerlerde işlemlerden geçirilerek din, tarih ve milliyet aidiyetlerinden koparılıp öz topraklarına, öz değerlerine yabancılaşacaklarını tahmin edemezlerdi.
YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
DEERLER YERNE OTURTMAK!.. 25 Nisan 2024 | 89 Okunma SOHBET 20 Nisan 2024 | 88 Okunma 5816 SAYILI KANUN 18 Nisan 2024 | 335 Okunma OYUN VE HAKKAT 16 Nisan 2024 | 45 Okunma GAZZE, KAN ALARKEN BAYRAM! 09 Nisan 2024 | 55 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar