Aldanmadık!

“Amerika, teröristler için güvenli bölge kuruyor!” Bu söz, son zamanlarda milletimizden çok ferdin telaffuz ettiği bir hükümdür...

Aynı sözü, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan da duyunca Allah’a şükrettik. Sn. Erdoğan, Malatya ziyaretinde yaptığı konuşmada bu cümleyi aynen tekrarladı ve devamında da birkaç araç ve birkaç helikopterle devriye gezerek bir yere varılamayacağını, oyalandığımızı dile getirdi. Eylül bitiminin son vade olduğunu bir kere daha söyledi.
O zaman akla şu sual gelmektedir:
-Mademki oyalıyorlar, mademki bu devriyeler dostlar alışverişte görsün kabilinden göstermeliktir öyle ise niçin müşterek harekât merkezi ve devriye gibi zaman kayıplarına razı olduk?
Devletin en zirve noktasından hem de müşterek devriyenin başladığı gün, hatta devriyeden 7-8 saat sonra bu çıplaklık ve bu keskinlikte bir açıklama yapılıyorsa bu demektir ki bir kandırılma değil sabır söz konusudur.
Ankara, müttefikimizin sağduyuya dönüşünü, dostluğa, ortaklığa sadakati hatırlamasını bekliyor. Bunu beklerken de askerî harekât için lâzım gelen zaman, zemin ve şartları kollamakta ve hazırlıklarını ikmal etmekte. Bundan böyle Washington’un ileri süreceği hiçbir sebep, mazeret ve bahane kalmamıştır.
YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
5816 SAYILI KANUN 18 Nisan 2024 | 335 Okunma OYUN VE HAKKAT 16 Nisan 2024 | 45 Okunma GAZZE, KAN ALARKEN BAYRAM! 09 Nisan 2024 | 53 Okunma DERS!.. 06 Nisan 2024 | 173 Okunma SA CENAHIN FLAH OLMAZ AAILIK KOMPLEKS!.. 04 Nisan 2024 | 370 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar