Afrin'i anlamak

Suriye merkezli bu ihtilafta iç harp, terör, rekabet ve savaş aynı anda ve bir arada yaşanmakta. Taraf devletler şunlardır: ABD/Amerika Birleşik Devletleri, RF/Rusya Federasyonu, BTC/Büyük Türkiye Cumhuriyeti, İran, İsrail....

Suriye merkezli bu ihtilafta iç harp, terör, rekabet ve savaş aynı anda ve bir arada yaşanmakta. Taraf devletler şunlardır:

ABD/Amerika Birleşik Devletleri, RF/Rusya Federasyonu, BTC/Büyük Türkiye Cumhuriyeti, İran, İsrail. İkinci derecedeki devletler, koalisyon şemsiyesi altında küçük kuvvetler hâlinde yer almaktalar. Başını BBK/Büyük Britanya Krallığı’nın çektiği AB devletleridir. BBK, İngiltere’nin üst hüviyetidir. Çatının altında kraliçenin “memâlik-i şâhâne’’sinden Kanada, Avustralya ve Yeni Zelenda da yer alır.

Ayrıca kullanılan silahlı eşkıya grupları vardır. Bunlar, PKK, PYD ve DEAŞ’tır. FETÖ örgütü de bulunduğu her devlette medyadan lobiciliğe kadar Türkiye aleyhine faaliyet içindedir. PKK, I. Dünya Harbi’nde Devlet-i âli Osman’ı, bir başka ifadeyle Padişah’ın memalik-i şâhânesini işgal eden emperyalist devletler tarafından, 40 yıl önce bu vatana musallat edilmiş ve desteklenmiştir, desteklenmektedir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
DEERLER YERNE OTURTMAK!.. 25 Nisan 2024 | 11 Okunma SOHBET 20 Nisan 2024 | 87 Okunma 5816 SAYILI KANUN 18 Nisan 2024 | 335 Okunma OYUN VE HAKKAT 16 Nisan 2024 | 45 Okunma GAZZE, KAN ALARKEN BAYRAM! 09 Nisan 2024 | 55 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar