7 İKEN 10 OLDULAR!..

1821’den başlayarak 10 yıllık bir mücadeleyle Devlet-i âli Osman’dan ilk koparılan parça Yunanistan’dır. Mora İsyanıyla o toprakları bizden koparan devletler, İngiltere, Fransa ve Rusya’dır. Batı, eski...

1821’den başlayarak 10 yıllık bir mücadeleyle Devlet-i âli Osman’dan ilk koparılan parça Yunanistan’dır. Mora İsyanıyla o toprakları bizden koparan devletler, İngiltere, Fransa ve Rusya’dır. Batı, eski filozoflarından dolayı Yunanlıları farklı görürler. Yunan palikaryalarını I. Dünya Harbi’nde garbî Anadolu’ya çıkaran İngiltere olduğu gibi, İngiltere, İstanbul’u işgal ettiğinde de yanına emir eri olarak yine Yunanistan’ı almıştı.

Bu Yunanistan, son kullanma tarihi dolmamış olmalı ki bugün de Türkiye’ye karşı kullanılmakta. Evvela I. Dünya Harbi, işgalcilerinden ve soykırım sabıkası olan Fransa, Yunanistan ile savunma iş birliği andlaşması yaptı. Fransa’ya bir saldırı olursa Yunanistan, imdadına koşacak, Yunanistan’a saldırı olduğunda da Fransa, O’na koşacak.

Diyelim ki Fransa, faraza İngiltere veya Almanya tarafından taciz veya işgale uğradı. Yunanistan, hangi imkân ve gücüyle o kadar mesafeyi aşıp müttefikine yardım edecektir? Ne bir saldırı ihtimali var, ne de Yunanistan’da öyle bir güç. Andlaşma göstermeliktir. Maksat, Yunanistan’ı Türkiye’ye karşı silahlandırmak.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
DEERLER YERNE OTURTMAK!.. 25 Nisan 2024 | 94 Okunma SOHBET 20 Nisan 2024 | 88 Okunma 5816 SAYILI KANUN 18 Nisan 2024 | 335 Okunma OYUN VE HAKKAT 16 Nisan 2024 | 45 Okunma GAZZE, KAN ALARKEN BAYRAM! 09 Nisan 2024 | 55 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar