6 okla işçi kıyımı!

Bir iktidar değiştiğinde daire başkanından çaycıya, temizlikçiye kadar neredeyse bütün devlet kadrolarının işten atılmasından uzun seneler boyu çok çekildi, büyük mağduriyetler yaşandı...

Bugün artık o ilkellik, o taassup hayatımızda yok. İktidar değiştiğinde yeni bakan, sadece en yakın çalışma kadrolarını kendine yakın isimlerden kurmakta, diğer insanlarsa işlerine devam etmekteler. Bu aynı zamanda devlette devamlılığın da sonucudur. Doğrusu da budur. Diğeri kıyımdır, partizanlıktır, husumettir, kul hakkına girmektir.
Çalışan ister işçi, ister memur, ister kadrolu ve isterse sözleşmeli olsun... İster işe yeni alınma mevzubahis olsun, isterse devamlılık.
Dikkat edilecek ölçü tektir:
Ehliyet ve liyakat!
Bu değişmez ölçüye değil de hısım-akraba-hemşehri olmaya, adam kayırmacılığa, partidaşlığa, ideoloji birliğine ve buna benzer indi tercihlere göre hareket edilirse o cemiyette evlerin bacasından sadece duman değil, ah’lar da yükselir, barış, huzur adalet zarar görür, itidalin yerini husumet alır.
YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
STANBULU HARCAMA!.. 28 Mart 2024 | 137 Okunma EHREMNET 26 Mart 2024 | 269 Okunma CEPHE, GAZZEDEN KANDL'E KADAR! 23 Mart 2024 | 86 Okunma KAZA! 21 Mart 2024 | 100 Okunma PAHALILIK ADLI DMAN! 16 Mart 2024 | 104 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar