Gitme, kal bombaları!

Amerikan askeri, 27 Kasım 2015’ten bu yana Suriye’de olduğu hâlde ne DEAŞ ve ne de bir başka terör örgütü tarafından saldırıya uğramışlığı var. Hâlbuki aynı Amerika’nın...

Amerikan askeri, 27 Kasım 2015’ten bu yana Suriye’de olduğu hâlde ne DEAŞ ve ne de bir başka terör örgütü tarafından saldırıya uğramışlığı var.
Hâlbuki aynı Amerika’nın askerleri bir hafta önce Menbiç’te bombalı saldırıya uğradılar. 4 Amerikan askeri öldü. Kanlı saldırıyı DEAŞ üstlendi. Ama orada kalınmadı. İlk saldırının üzerinden sadece 5 gün geçmişti ki bu defa Haseki’nin Şedadi Bölgesinde ikinci bir saldırı daha yaşandı. Pentagon ve PKK’ya ait 13 araçlık bir kafile Deyrizor istikametinde seyrediyordu. Son kontrol noktasına varılmıştı ki karşı taraftan gelen bombalı bir aracın saldırısıyla ortalık karıştı. Patlamalar sonucu 5 araç zarar gördü, 7 PKK’lı terörist öldü, 2 Amerikalı asker yaralandı. DEAŞ bu saldırıyı da sahiplendi.
Soru şudur:
-2015 sonbaharından beri ABD güçleri neden hiç taciz edilmediği hâlde şimdi bir hafta içinde ikinci bombalı saldırıya uğramıştır?
Donald Trump, Amerikan karar vericilerine rağmen çekilme kararı almıştır. Nitekim ikinci saldırıya eş zamanlı olarak Trump’ın Suriye eski temsilcisi Brett McGurk, CNN INT’e verdiği mülakatta Washington’daki bütün güvenlik birimlerinin çekilmeye karşı olduğunu ileri sürmüştür. Bu şahsa göre, Türkiye Cumhurbaşkanı, Amerikan Başkanı’na bir telefon etmiş ve Başkan’ın bütün Suriye politikasını tersine çevirmiştir.
Eğer Washington’da böyle bir görüş yaygınsa bunu kolay hazmedemezler herhâlde. Nitekim bu saldırılarla eş zamanlı olarak iki gelişme daha yaşandı. HTŞ/Hey’eti Tahrir’üş Şam İdlib’de ÖSO’ya saldırdı. Ölümler oldu. Mehmetçiğin devreye girmesiyle terör örgütü, ÖSO’ya silahlarını iade ederek geri çekildi. Çok sarihtir ki bu saldırının maksadı “Amerika çekilirse Türkiye, asayişi temin edemez!” intibaını uyandırmak içindi. Diğer eş zamanlı faaliyetse İsrail’in İran ve Suriye mevzilerini bombalayıp ölümlere sebebiyet vermesidir. Burada da aynı maksat güdülmekte ve Amerika çekildiğinde bölgenin kaosa sürükleneceği gösterilmek istenmektedir.
O hâlde ABD’nin Suriye’den çekilmesini istemeyenler bellidir:
YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
PAHALILIK ADLI DMAN! 16 Mart 2024 | 103 Okunma BATININ K HL 14 Mart 2024 | 125 Okunma HESAPLAMA 12 Mart 2024 | 88 Okunma KADIN 09 Mart 2024 | 52 Okunma ARI 07 Mart 2024 | 95 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar