Seçim ittifakında ne, nedir?

Evvela şunu söyleyelim ki ittifak, koalisyon değildir. Bu iki kavramı bir saymak ya bilgisizlikten veya kasıttan ileri gelir. 31 Mart 2019’da yapılacak mahallî seçimler için önce AK Parti ve MHP “Cumhur İttifakı”...

Evvela şunu söyleyelim ki ittifak, koalisyon değildir. Bu iki kavramı bir saymak ya bilgisizlikten veya kasıttan ileri gelir.
31 Mart 2019’da yapılacak mahallî seçimler için önce AK Parti ve MHP “Cumhur İttifakı” başlığı altında ittifaka devamda karar kıldılar. Onları CHP-İYİ Parti ittifakı takip etti.
-İttifaka ihtiyaç var mıydı?
Evet; AK Parti ve MHP için ittifaka ihtiyaç vardı. Türkiye, döviz silahıyla iktidar üzerinden şiddetli bir saldırıya uğramıştır. AK Parti iktidarının en unutulmaz hizmetlerinden biri, işbaşına geldiğinde enflasyonu yüzde 70’ten yüzde 7’ye çekmesidir. Piyasalar, 16 yıllık iktidarın 15 yılını tek haneli olarak yaşadı. Bu durum, yarına emniyetle bakmayı kazandırıyor ve istikrarı temin ediyordu.
Ne var ki döviz savaşı büyük zarar açtı. Yüzde 7’deki enflasyon birden fırlayıp gitti. Öyle ki yüzde 21’lere gerilemesi kâr kabul edildi. Bu olay emekli, maaşlı ve dar gelirliyi vurdu, çarşı-pazarı sarstı. Zaten düşük olan maaşlar, cep harçlığına dönerek ayın ortası bulunamaz oldu. Böyle bir netice, seçmende burukluğa yol açtı. Yaşanan burukluğun sandığa yansımaması mümkün değildir.
Bundan dolayıdır ki AK Parti ile MHP arasında mahalli ittifak konusunda önce bir savrulma yaşansa da Sn. Erdoğan’ın doğrudan devreye girerek Sn. Bahçeli’yle görüşüp süreci yeniden başlatmalarıyla çok sağlam bir ittifak temeli atıldı.
AK Parti için en belirgin mecburiyet bahsettiğimiz bu ekonomik tablodur.
MHP’ye gelince:
MHP içeriden ağır bir yara alarak parti âdeta ortadan ikiye bölündü. 24 Haziran seçimleri, büyük merak mevzuu idi. Bazıları MHP’nin tükenmesini bekliyordu. Ancak; Devlet Beyin aklıselimle hareket etmesi, çevresindeki kadroların sağlam durması, MHP teşkilat ve seçmeninin sadakati ve Cumhur İttifakı’nın desteğiyle bu parti, hem yaşanan handikabı ve hem de önceki çizgiyi aşarak genel seçimlerden kuvvetlenerek çıktı. Bu zaferin mahallî seçimlerde de devam etmesi ihtiyaçtı. Yapılan ittifak bu ihtiyacın mahsulüdür.
Devlet Bahçeli ve Tayyip Erdoğan, meseleye gerçekçi ölçülerden bakan iki aksakaldır. Olmazsa olmaz, taviz kabul etmez değerleri ise milletin ve devletin bekasıdır.
CHP-İYİ Parti ittifakına gelince:
YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
PAHALILIK ADLI DMAN! 16 Mart 2024 | 103 Okunma BATININ K HL 14 Mart 2024 | 125 Okunma HESAPLAMA 12 Mart 2024 | 88 Okunma KADIN 09 Mart 2024 | 52 Okunma ARI 07 Mart 2024 | 95 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar