“Yeni hava limanı için isim tekliflerimiz"

Boğaç Han hikâyesinden de biliriz ki eski Türklerde doğan çocuk, büyüyüp bir yiğitlik göstermeden ona isim konmazmış. Önce hak edecek, sonra isim verilecek. Geçici olarak “3. Hava Limanı” ve...

Boğaç Han hikâyesinden de biliriz ki eski Türklerde doğan çocuk, büyüyüp bir yiğitlik göstermeden ona isim konmazmış. Önce hak edecek, sonra isim verilecek.
Geçici olarak “3. Hava Limanı” ve “Yeni Havalimanı” denen son yüzyılın en büyük eserlerimizden bu büyük işletmeye henüz isim verilmedi. Fakat hizmete açılmasına da az kaldı. İsimde ölçü, eserle ismin hem ahenk içinde olması; ismin sahibine yakışmasıdır.
Peki bu eser, kendini isbat etti mi, yiğitlik gösterdi mi? Evet ve elbette. Böyle bir eserin inşa edilip taahhüt edilen tarihte millete teslim edilmesi zaten başlı başına yiğitliktir.
Şüphesiz ki çok kimse onun için isimler düşünmekte. Düşünmeli de. Biz de öteden beri düşünüyoruz. Son olarak bütün tekliflerimizi 5 Temmuz 2018’de böyle bir cuma günü derleyip-toparlayarak kamuoyu ile paylaştık. Ancak tekrarda da fayda bulunmakta. Tekrarla fikir pekişmiş olur. Hani bir deyim vardır; “tekrar, yüz seksen kere de olsa faydalıdır” anlamında “et’tekrarü ahsen, velev kâne yüz seksen!”
Bu sebeple 5 Temmuz'daki yazımızı bir kere daha nazar ve takdirlere arz edelim istedik. O makalemizin ismini bir kere daha kullandığımız için de “mevzubahis yazı” manasına başlığa tırnak işareti verdik.
İşte yeni havalimanı işletmemize dair isim tekliflerimiz:
               *
29 Ekim 2018’de açılışı yapılacak olan yeni havalimanımız, inşallah yüz akı eserlerimizden biri olacaktır. Bu hizmet, dünya çapında ve tarihî bir imzadır.
Bu alanla birlikte İstanbul, Asya, Avrupa ve Afrika’nın hava trafik merkezi hâline gelecektir. Tabii İstanbul da 30 milyon nüfusa doğru zorlanacaktır. Muhteşem havalimanımız için düşündüğümüz bazı isimler şunlardır:
-Caferi Tayyar Havalimanı
-Abdülhamid Han Havalimanı
-Muhteşem Süleyman Havalimanı
-Büyük İstanbul Havalimanı
-Muhteşem İstanbul Havalimanı
-Payitaht Havalimanı
-Dersaadet Havalimanı
-İstanbul Erguvan Havalimanı
-İstanbul Huzur Havalimanı
-İstanbul 7 Tepe Havalimanı
-Yeni Türkiye Havalimanı
-Büyük Türkiye Havalimanı
-2071 Büyük Türkiye Havalimanı
-2071 Havalimanı
-Diriliş Havalimanı
-Kızılelma Havalimanı
-7 İklim Havalimanı
YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
STANBULU HARCAMA!.. 28 Mart 2024 | 160 Okunma EHREMNET 26 Mart 2024 | 269 Okunma CEPHE, GAZZEDEN KANDL'E KADAR! 23 Mart 2024 | 86 Okunma KAZA! 21 Mart 2024 | 100 Okunma PAHALILIK ADLI DMAN! 16 Mart 2024 | 104 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar