Özerklik vaadi bölünmeye davetiyedir

CHP Seçim Beyannamesi’nin işe yarar hangi maddesi vardır pek akla gelmiyor ama sorumsuzca dile getirdiği “özerklik” vaadi, akıldan çıkmıyor. Genel başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun...

CHP Seçim Beyannamesi’nin işe yarar hangi maddesi vardır pek akla gelmiyor ama sorumsuzca dile getirdiği “özerklik” vaadi, akıldan çıkmıyor.

Genel başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun açıkladığı parti seçim beyannamesinin “Kürt meselesi ve eşit yurttaşlık temelinde çözüm” başlığı altında “Avrupa Yerel Yönetimler Özerklik Şartı’nı uygulayacağız” denirken “Kamu Yönetimi Reformu” başlığı altında ise “kamu yerel birimlerinin idari ve mali özerkliklerini sağlayacağız” denmektedir.

“Kamu yerel birimleri” denilen belediyelerdir.

Bu vaadi tercüme edersek denilen şudur:

CHP şayet iktidar olursa belediyelerle belediye meclislerine kendi bütçeleri için vergi toplama vs. gibi tasarruflarla idari bakımdan da Ankara’dan ayrı kendi başına idare ve karar alma hakkı tanıyacaktır. “Muhtariyet” ve “otonomi” de denen özerkliğe bölücüler “öz yönetim” diyorlar.

Bu vaadler, bölücü partinin seçim beyannamelerinde de hep vardır. CHP zaman zaman iktidar hırsıyla bu yola girmektedir. Bu defa yine ateşle oynamaya tevessül etmiş bulunuyor.

Maksadı HDP’ye gidecek oyları partisine çevirmektir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
5816 SAYILI KANUN 18 Nisan 2024 | 335 Okunma OYUN VE HAKKAT 16 Nisan 2024 | 45 Okunma GAZZE, KAN ALARKEN BAYRAM! 09 Nisan 2024 | 53 Okunma DERS!.. 06 Nisan 2024 | 173 Okunma SA CENAHIN FLAH OLMAZ AAILIK KOMPLEKS!.. 04 Nisan 2024 | 370 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar