Hüküm ve infaz

28 Şubat’ın kralları Çevik Bir, Çetin Doğan, Erol Özkasnak gibi generallere veya Kemal Gürüz gibi sivil ayaklarına veya ekranlarda Post Modern İhanete fetva üreten şarlatan Prof.’lara o günlerde “şimdi...

28 Şubat’ın kralları Çevik Bir, Çetin Doğan, Erol Özkasnak gibi generallere veya Kemal Gürüz gibi sivil ayaklarına veya ekranlarda Post Modern İhanete fetva üreten şarlatan Prof.’lara o günlerde “şimdi böyle kasım kasım kasılın bakalım; gün gelecek bunun hesabını vereceksiniz!” denseydi alınacak cevap belliydi: “Hadi canım sen de; adamı güldürme!..”

Ama işte bakınız sahne kralları ve onların palyaçoları, mer’i ceza kanunun bir mahkemeye tanıdığı en yüksek ceza ile cezalandırıldılar.

Hâlbuki onlar, “Post Modern Darbe” dedikleri İhanet Süreci’nin bin yıl süreceğini ileri sürmüşlerdi.

Bu süreç, 28 Şubat 1997 günü toplanan MGK’nın Başbakan Necmettin Erbakan’a, meclis çoğunluğu ve millet ekseriyetine rağmen bu milletin dinî, millî, örfi değerleriyle bu değerlere mensup vatandaşlara karşı 18 maddelik bir savaş bildirisiyle başlamıştı.

Öyle ki Tek Parti Zihniyeti yeniden hortlamış ve Allah demek tekrar yasak hâle gelmişti. Bu yasak, yazılı değildi ama hava öylesine berbat ve kirliydi. Tam bir hürriyet, meslek ve haysiyet cellatlığı yapılıyordu. Bunu yapanlar, TSK içindeki pervasız cunta ile onların postallarını cilalayan bir kısım iş adamları, medya, yargı ve akademisyenlerdi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
DEERLER YERNE OTURTMAK!.. 25 Nisan 2024 | 8 Okunma SOHBET 20 Nisan 2024 | 87 Okunma 5816 SAYILI KANUN 18 Nisan 2024 | 335 Okunma OYUN VE HAKKAT 16 Nisan 2024 | 45 Okunma GAZZE, KAN ALARKEN BAYRAM! 09 Nisan 2024 | 55 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar