Zina suçtur, idam haktır!

Yavrularımızı korumak için yapılacak her türlü kanuni düzenlemenin tam destekçisiyiz. Ancak sadece ceza mevzuatında iyileştirme yapmak yetmez. Hastalıklardan birinin tedavisi, diğer bütün hastalıklara şifa...

Yavrularımızı korumak için yapılacak her türlü kanuni düzenlemenin tam destekçisiyiz. Ancak sadece ceza mevzuatında iyileştirme yapmak yetmez. Hastalıklardan birinin tedavisi, diğer bütün hastalıklara şifa olmaz:

Ceza mevzuatımız dilinden muhtevasına kadar tashihe muhtaçtır. Hatta yalnızca TCK/Türk Ceza Kanunu ve irtibatlı kanunlar değil, MK/Medeni Kanun ve irtibatlı kanunların da yeni baştan ele alınması gerekir… anayasanın yamalı bohçaya dönmüş olduğu sıkça ifade edilir. Bu, anayasanın siyasi bir metin olmakla fazlaca göz önünde bulunmasından ileri gelmektedir. Esasında hukuk hayatımızın tamamı bu yozlaşmadan şu veya bu kadar nasibini almıştır.

TP/Tek Parti Zihniyeti’nin tavırlarından biri de mazisi asırlara dayanan kelimelerimize karşıdır. 1940’lar TP’si bu sebeple bir punduna getirerek Esas Teşkilat Kanunu’nun/anayasanın dilini öz Türkçeleştirme adına kurbağa diline çevirmişti. Lisan yaşayan bir varlıktır.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
STANBULU HARCAMA!.. 28 Mart 2024 | 165 Okunma EHREMNET 26 Mart 2024 | 269 Okunma CEPHE, GAZZEDEN KANDL'E KADAR! 23 Mart 2024 | 86 Okunma KAZA! 21 Mart 2024 | 100 Okunma PAHALILIK ADLI DMAN! 16 Mart 2024 | 104 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar