Kudüs

ABD devlet Başkanı Donald J. Trump'ın içeride başının çok rahat olmadığını artık Mısır'daki "Sağır Sultan" da bilmekte. Bu yüzden olsa gerek; Orta Doğu danışmanı ve damadı Jared...

ABD devlet Başkanı Donald J. Trump'ın içeride başının çok rahat olmadığını artık Mısır'daki "Sağır Sultan" da bilmekte. Bu yüzden olsa gerek; Orta Doğu danışmanı ve damadı Jared Kuschner'in telkini mi, yoksa kendi ticârî zekâsının mahsulü mü bilinmez, gündemin iğneli fıçısından kurtulup dikkatleri, başka bir tartışma-yoğun tarafa çekmek için durduk yerde ortaya bir Kudüs lafı attı:

Buna göre gûya bu hafta içinde ABD, Kudüs'ün İsrail'in başkenti olduğunu tanıyacakmış. Amerikan sefareti ise ilk ânda Tel Aviv'den Kudüs'e taşınmayacakmış.

Bu tanımaya fazla ihtimal vermiyoruz. Hâdise, bunalmışlıktan dolayı düşünülmüş bir taktiktir. Ermenilerin 24 Nisan beklentilerine benzemekte:
Bilindiği gibi her 24 Nisan'da Ermeniler, ABD Başkanından "Türkler, I. Dünya Harbi'nde Ermenilere jenosid yaptılar!" demesini isterler.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
5816 SAYILI KANUN 18 Nisan 2024 | 226 Okunma OYUN VE HAKKAT 16 Nisan 2024 | 45 Okunma GAZZE, KAN ALARKEN BAYRAM! 09 Nisan 2024 | 53 Okunma DERS!.. 06 Nisan 2024 | 171 Okunma SA CENAHIN FLAH OLMAZ AAILIK KOMPLEKS!.. 04 Nisan 2024 | 370 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar