Vize ABD'nin son hatası olmalı

Şunlar, Türk milletinde kesin kanaattir: -27 Mayıs 1960 darbesinin sebebi, Başvekil Adnan Menderes'in Aliağa Arıtma Tesisleriyle İskenderun Demir Çelik Fabrikası için kredi almak maksadıyla Washington'a gidip de eli boş dönmesi...

Şunlar, Türk milletinde kesin kanaattir:

-27 Mayıs 1960 darbesinin sebebi, Başvekil Adnan Menderes'in Aliağa Arıtma Tesisleriyle İskenderun Demir Çelik Fabrikası için kredi almak maksadıyla Washington'a gidip de eli boş dönmesi üzerine Moskova'ya yönelmesidir.

-12 Mart 1971 Muhtırası'nın arkasında ABD vardır. Halkın seçtiği hükûmet, istifaya mecbur edilmiş, CHP milletvekili Nihat Erim, partisinden alınarak yakasına "tarafsız" rozeti takılmış, "Teknokratlar Hükûmeti" adı verilen kabineyi içeriden murakabe etsin diye Atilla Karaosmanoğlu, para işlerine bakan Başbakan Yardımcısı olarak Dünya Bankasından Türkiye'ye yollanmış, bir gecede "bîtaraf yapılan" Başbakan Nihat Erim'e köylümüzün ekmek parası olan ve asırlardır ektiği fakat ülkemizde asla uyuşturucuda kullanılmayan haşhaş ekimi yasaklatılmış, Başbakan Erim, Washington'u ziyaretinde Başkan Richard Nixon tarafından askerî merasimle karşılanmıştır. Bu karşılamaya dair fotoğraf Beyaz Saray'ın Ziyaretçi Merkezi'nde/Visitor Center'de teşhir edilmektedir. Hâlbuki daha evvel ve daha sonra da Washington'ı ziyaret eden Türk başbakanları vardır.

-12 Eylül 1980'i devrin Pentagon yöneticilerinin "bizim oğlanlar Ankara'da darbe yaptılar" diye Amerika’ya duyurduğu herkes tarafından bilinmektedir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
OYUN VE HAKKAT 16 Nisan 2024 | 29 Okunma GAZZE, KAN ALARKEN BAYRAM! 09 Nisan 2024 | 53 Okunma DERS!.. 06 Nisan 2024 | 169 Okunma SA CENAHIN FLAH OLMAZ AAILIK KOMPLEKS!.. 04 Nisan 2024 | 370 Okunma SEMN GALB, HAYAT PAHALILII! 02 Nisan 2024 | 209 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar