Devlet şiir yazmaz

Washington tebrike layıktır. Dostunu düşman etmekte üstüne yok! Türk vatandaşlarındaki Amerikan muhalifliğinin yüzde 80'leri aşmış olduğunu bizzat Başbakan Binali Yıldırım, dile getirdi.Washington...

Washington tebrike layıktır. Dostunu düşman etmekte üstüne yok! Türk vatandaşlarındaki Amerikan muhalifliğinin yüzde 80'leri aşmış olduğunu bizzat Başbakan Binali Yıldırım, dile getirdi.
Washington iktidarlarının samimiyetsizliği Türklerin sabrını taşırmıştır. Amerika ile Türkiye, gûya stratejik ortaktır. Bu söz nutuklarda kaldı. Fiiliyatta ise ortaklık ağır yara almış görünüyor. Türkiye'ye rağmen PKK/PYD'ye silah yardımı yapılması ve FETÖ örgütü mensuplarının korunması hatalarına şimdi bir de vize bunalımı eklendi.

Donald Trump, başkanlık kampanyasını yürütürken 15 Temmuz darbe teşebbüsünün arkasında CIA'nın olduğunu söylemişti. Bu tesbit Türkiye'de unutulmadı. Sonraki seyir de desteğin devam ettiğini gösterdi. Gerek Barack Obama ve gerekse Donald Trump iktidarında Fetullah Gülen ve örgüt mensuplarının iadesi için hukukun icap ettirdiği ne delil varsa hepsi ilgili Amerikan makamlarına verildiği hâlde bir kişi bile tutuklanmadı, bir kişi bile Türkiye'ye iade edilmedi. Aksine yine Başbakan'ın dediği gibi Halk Bankası genel müdürü içeri alındı. Dahası inadına inadına PYD'ye bir orduyu donatacak miktarda ağır askerî silahlar verilmeye devam edildi. Yalnızca silah verilmedi. Militanlar da eğitildi.

Bunları yapan Washington şimdi de kalkmış Türkiye'nin Rusya ve İran'la anlaşarak İdlib'e girmesini ve İstinye'deki ABD konsolosluğunda çalışan Metin Topuz adındaki bir Türk vatandaşının tutuklanmasını açıktan veya dolaylı biçimde ihtilaf sebebi yapmaktadır.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
DEERLER YERNE OTURTMAK!.. 25 Nisan 2024 | 89 Okunma SOHBET 20 Nisan 2024 | 88 Okunma 5816 SAYILI KANUN 18 Nisan 2024 | 335 Okunma OYUN VE HAKKAT 16 Nisan 2024 | 45 Okunma GAZZE, KAN ALARKEN BAYRAM! 09 Nisan 2024 | 55 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar