Büyük Kürdistan'la Büyük Türkiye'nin yolunu kesmek!

25 Eylül'de Irak Kürt otonom idaresinde bağımsızlık referandumu yapılacak. Bundan böyle gündem, Erbil ve sahnede Mesud Barzani vardır. Kuzey Irak'ta müstakil bir Kürt devletinin kurulmasına, Irak, İran, Suriye ve...

25 Eylül'de Irak Kürt otonom idaresinde bağımsızlık referandumu yapılacak. Bundan böyle gündem, Erbil ve sahnede Mesud Barzani vardır.

Kuzey Irak'ta müstakil bir Kürt devletinin kurulmasına, Irak, İran, Suriye ve Türkiye karşı. Mesud Barzani, birçok kereler ikaz edildi ama bir netice elde edilemedi.
Hâdise en sâde üslupla şudur:
Batı, Sevr'i unutmamıştır... Haçlı dünyası, Türklerin yeniden derlenip toparlanıp büyük devlet olmasından korkmaktadır.
Bundan dolayıdır ki PKK, DEAŞ, PYD ve hepsinin arkasında Batı vardır. Bir mes'elede bâzen düveli muazzama olarak hep birlikte mevcutlar bazen de ikili veya tekli olarak yer almaktalar. Evvela devreye ve sahaya PKK sürüldü. Desdeklendi ve desteklenmekte. Irak'a Körfez çıkarmaları yapıldı. DEAŞ ihdas edildi. Suriye'ye Arap Baharı getirildi. Türkiye kan kaybetti, Irak âdeta felç oldu, Suriye fiilen parçalandı. PKK himaye altına alındı. "Stratejik ortak" dedikleri PYD'deyi âdeta tanıdılar. Irak Kürt otonom idaresi ise Türkiye ile iş birliği ve petrol anlaşması yaptığı için cezalandırıldı. Nihayetinde Mesud Barzani, Türkiye'ye yakın dururken sarsılan ve yeniden şekillendirilen bölgede vaziyet ve imkânlarını kaybetmemek için  bağımsızlığı kurtuluş yolu olarak seçti veya seçtirdiler.
Batı, FETÖ/PDY ile  15 Temmuz'da başarılı olsaydı bağımsızlık referandumu yapılmazdı. Suriye'nin kuzeyinde PYD'nin, Irak'ın batısında Kürdistan'ın devletleşmesiyle Türkiye kıskaca alınmak istenmektedir. Diğer tarafta yine Irak topraklarında Kandil ve çevresinde PKK vardır. PYD, PKK'nın devamıdır. Bunların coğrafya olarak birleştirilmesiyle insan ve güç birliği de doğacaktır. Barzani ailesi Sünni iken PKK ve PYD Marksist örgütlerdir. Fakat öyle anlaşılıyor ki Batı yani Osmanlının "Düveli Muazzama" dediği devletler, Türkiye'deki sol-sağ kavgaları ve Çekiç Güç muammasından başlayarak bunları planlamış.  

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
STANBULU HARCAMA!.. 28 Mart 2024 | 165 Okunma EHREMNET 26 Mart 2024 | 269 Okunma CEPHE, GAZZEDEN KANDL'E KADAR! 23 Mart 2024 | 86 Okunma KAZA! 21 Mart 2024 | 100 Okunma PAHALILIK ADLI DMAN! 16 Mart 2024 | 104 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar