Müslüman diasporası

Dün Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Almanya'daki Türk seçmene seslenerek Türkiye aleyhine faaliyet gösteren partilere oy vermemeleri çağrısını incelemiştik. Haklı olmamız bir yana çağrı...

Dün Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Almanya'daki Türk seçmene seslenerek Türkiye aleyhine faaliyet gösteren partilere oy vermemeleri çağrısını incelemiştik. Haklı olmamız bir yana çağrı yapmakta geç bile kaldığımızı yazıyorduk. Ayrıca çağrıyı eksik buluyor ve yeni bir çağrı yapılarak sadece Türk seçmene değil, Müslüman seçmene de aynı mahiyette seslenilmesini teklif ediyorduk...
Büyük bir imkânın farkında olmalıyız. İslâm coğrafyasını masa başında cetvelle çizip ona "Orta Doğu" diyen İngiliz müstemlekeciliği 1920'lerden sonra hem Türkiye'de ve hem de "Orta Doğu" dediği Arap memleketlerinde tarih kitaplarını kendi yönlendirmesiyle yazdırdı.
Saat dilimini, Greenwich'ten geçirip kendini merkez ülke diye gösteren bir fikir, var olduğumuz topraklara "öteki" anlamında "Orta Doğu" dediği gibi, bizde "Emin Oktay" kurgulamasıyla tarih kitaplarında Arapları aşağılatıyorken Arapların tarih kitaplarında da "Türkler asırlarca Arapları sömürdü!" diye onların "Emin Oktay"ları ile yalanın en bayağısını yazdırıyordu.
"Emin Oktay" diye bir adam da bir tarihçi de yoktu. Ismarlama bir komisyon, bu mahlası kullanmıştı. O mahlasın düzmece tarih tezlerinin hepsi "Güneş Dil Teorisi" masalı gibi çöktü. Ama denizde zerre misali Tek Parti zihniyeti artığı bir avuç diplomalı cahil hâlâ aynı kafadadır.
Arap ülkelerinde ise resmî tarih tezi, devam ediyor. Oralarda iktidarlar bugün de ithal yalanla amel ettikleri için aleyhimizdeki iftirası durmamıştır. Halbuki iddianın cevabı basittir ve bir sorudan ibarettir?
-Petrol, dünyada ne zaman kullanılmaya başlandı?
Arap toprakları, aynı Hilafet merkezine bağlıyken oralarda sıra sıra petrol kuyuları yoktu ki sömürülüp İstanbul'a getirilsin? Kabul edelim ki vardı. Yine netice değişmez. Osmanlı veda ederken memlekette petrolle çalışan vasıta sayısı olsa olsa iki düzine kadardı. Kaldı ki neft yağı/petrol çıkartılmıyordu. Bugün petrol çıkan yerlerde kum ve hurmadan başka bir şey mevcut değildi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
STANBULU HARCAMA!.. 28 Mart 2024 | 165 Okunma EHREMNET 26 Mart 2024 | 269 Okunma CEPHE, GAZZEDEN KANDL'E KADAR! 23 Mart 2024 | 86 Okunma KAZA! 21 Mart 2024 | 100 Okunma PAHALILIK ADLI DMAN! 16 Mart 2024 | 104 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar