Yeni dönemin konuşması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, partisinin kuruluş sene-i devriyesinde yaptığı konuşmanın ruhu şu cümledir:-Bugün AK Parti'nin kuruluşunun 16. yılını kutluyoruz. Ama AK Parti'nin dâvâsı...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, partisinin kuruluş sene-i devriyesinde yaptığı konuşmanın ruhu şu cümledir:
-Bugün AK Parti'nin kuruluşunun 16. yılını kutluyoruz. Ama AK Parti'nin dâvâsı, binlerce yıllık geçmişe sahip. AK Parti, dünyayı güneş gibi aydınlatan yüce bir medeniyetin günümüzdeki sancaktarlığına, hizmetkârlığına talip bir partidir.
Bu tesbit ve ideal, medeniyet şuurunun ifadesidir.
Kur'ân-ı kerîm, Nisa sûresi 59. ayet-i kerîmesinde "Allah'a, Resûlüne ve sizden olan emirlere itaat ediniz" buyurmaktadır. Bu medeniyet ne kişi, ne arkadaşlık, ne aile, ne komşuluk münasebetleri, ne içtimai yapı ve ne de cemiyet hayatında hiçbir hareketi kendi hâline, başıboş bırakmıştır.
Burada geçen "emir" bugünkü liderdir. Haçlı, siyon ittifakının İslâm dünyasına musallat ettiği DEAŞ terör örgütünün Müslümanlara verdiği zarar sadece can ve mal kaybı değildir. "Cihad" ve "emir" gibi ıstılahlarımızı da örselediler. Nitekim FETÖ/PDY de "hizmet", "himmet", "imam" gibi kavramlara zarar verdi. Bunlar ve daha niceleri, medeniyetimizin fonksiyonel değerleridir. Demokrasiye sahip çıkıp korurken medeniyetimizin unsurlarını ihmal etmek büyük ve yıkıcı hata olur. İslâm düşmanlarının niyet ve çalışmaları, vicdanlara mahkûm edilmiş, fıkıh tarafı budanmış bir İslamiyet inşa etmektir. "Dinlerarası diyalog" ve "Ilımlı İslâm" projeleri buna dairdir.
Milletimiz, İslâmî değerlerle yoğrularak şanlı bir maziye imza atmıştır. O değerleri, İslâm âlimleri kalblere nakşettiler. İslamiyetin bâtınını, gecesini-gündüzüne katarak eserler veren İslam âlimleri muhafaza ederken, zahirini Osmanlı Sultanları müdafaa etmiştir. Abdülhamid Hân, milletimizin var olma şuurunu İslâm âlimlerinin rehberliğinde gördüğü için o eserleri, Doğu Anadolu’nun dağ köylerindeki hanelere bile ulaştırmıştır. Dindarlara karşı yürütülen baskılara dayanabilmek o eserlerin daha evvelden her eve girmesi sebebiyledir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
STANBULU HARCAMA!.. 28 Mart 2024 | 165 Okunma EHREMNET 26 Mart 2024 | 269 Okunma CEPHE, GAZZEDEN KANDL'E KADAR! 23 Mart 2024 | 86 Okunma KAZA! 21 Mart 2024 | 100 Okunma PAHALILIK ADLI DMAN! 16 Mart 2024 | 104 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar