DEAŞ-PKK/PYD-YPG kuklalarıyla kirli terör oyunu

2015 yılının Temmuz ayında Suriye’de DEAŞ ve PKK/PYD terör örgütlerinin rolleriyle ilgili şunları kaleme almıştık;  “DEAŞ terörü bahane edilerek PKK/PYD terör örgütlerinin...

2015 yılının Temmuz ayında Suriye’de DEAŞ ve PKK/PYD terör örgütlerinin rolleriyle ilgili şunları kaleme almıştık;  “DEAŞ terörü bahane edilerek PKK/PYD terör örgütlerinin meşrulaştırılmaya çalışılmasının, sadece DEAŞ terörüne odaklanıp, PKK terörünü yok saymanın âdeta PKK/PYD terör örgütlerine sivil toplum örgütü muamelesi yapmanın nasıl bir oyun olduğu bugün çok net anlaşılmaktadır. 

Ortaya çıkan manzara göstermektedir ki, Suriye üzerinde konumlandırılan tahterevallinin bir ucunda PKK/PYD diğer ucunda DEAŞ vardır. Bu ikilinin birbirinden beslenen, aynı aktörler tarafından desteklenen taşeron örgütler olarak tahterevallide yer tuttuklarını görmek gerekir. PKK/PYD-DEAŞ figüranlarıyla sahnelenen oyunun kuralı; tavşana kaç tazıya tut stratejisidir.”  

Bu saptamamızın izleri, Suriye’de yaşanan terör oyununun her aşamasında katmerlenerek yaygınlaştı. Zira daima ifade ettiğimiz gibi bu iki terör örgütü esasen Suriye’de emanetçi işgalciler olarak işlev üstlenmişlerdi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
HDP'nin yükünü taşıyamayanlar 23 Mayıs 2020 | 2.590 Okunma Türkiye'nin Rotası 19 Mayıs 2020 | 2.057 Okunma Kur saldırılarının hedefi ve cesaretlendirdikleri 12 Mayıs 2020 | 2.651 Okunma "Bu Devlet Milletinin Mecnunudur" 28 Nisan 2020 | 2.877 Okunma Sağlıkta Milli Mücadele 18 Nisan 2020 | 2.669 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar