Yurt sorunu bu yıl neden bu kadar arttı?

Peki şimdi o kaygı ve önlem ihtiyacı nasıl karşılanacak?

Öğrencilerin yurt ve barınma konusu milyonlarca öğrenciyi ve haliyle onların ailelerini yakından ilgilendiriyor. Özellikle salgın döneminde ağırlaşan ekonomik sorunlar ve düşen alım gücü sorunu daha da görünür ve hissedilir hale getirdi.

Öyle ki bakanlıkça dün il müdürlüklerine gönderilen yazıda daha önce kimi öğrencilerin Covid 19’a yakalanma ihtimaline karşı boş tutulan odaların da sıralamadaki öğrencilere sunulması istendi. Buna göre 100 yataktan aşağı yerlerde 2 ve 100 üzerinde olan yerlerde de 4 ‘er oda olası karantina için boş bırakılacaktı. Öğrenciler bu yolla evlerine gönderilmemiş ve orada karantinaya alınmış olacaktı.

Tabii sorun artınca şimdi bu odalar da dahil edildi. 720 bin dolayında yatak kapasitesi olduğu düşünülünce epey bir oda ve yatak sayısına denk geliyor.

Peki şimdi o kaygı ve önlem ihtiyacı nasıl karşılanacak? Yani vaka çıkan semptomlu öğrenciler ne olacak? Bu kez evlerine mi gönderilecek? Doğrusu bir yönergeye ulaşamadım.

Bir de gözden kaçan özel yetenek sınavıyla (Beden Eğitim, Görsel Sanatlar, Tiyatro Resim vb) yerleşen öğrenciler. Onlar henüz yerleşmediği için yurt başvuruları da alınmamış durumda. Onların da başvuruları eklenecek.

Yeni yurt yapmaktan başka köklü bir çözümü yok bu işin...

Şimdi rakamlara şöyle bir bakalım.

....

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Dün Kırım'da tahrip edilen sadece köprü değildi! 09 Ekim 2022 | 962 Okunma Kafkasya'nın Hiroşima'sı ve Avrupa Siyasi Topluluğu zirvesi... 07 Ekim 2022 | 273 Okunma NATO ve Şanghay arasında bir seçim yapmak! 04 Ekim 2022 | 360 Okunma Yaklaşan seçimin sonucu ne olursa olsun bu bir devlet projesi olmalıdır! 02 Ekim 2022 | 521 Okunma Türkiye'de denetim sorunu ve yaklaşan seçimler… 29 Eylül 2022 | 253 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar