Türkiye'ye işgalci diyene bakın!

KKTC'de cumhurbaşkanlığı seçimi yaklaşırken bölgedeki gelişmeler adanın geleceği açısından tarihi bir dönemecin de habercisi... Zira artık KKTC sadece tanınması ya da AB'ye üye yapılması için bekleyen bir ülke değil.

KKTC’de cumhurbaşkanlığı seçimi yaklaşırken bölgedeki gelişmeler adanın geleceği açısından tarihi bir dönemecin de habercisi… Zira artık KKTC sadece tanınması ya da AB’ye üye yapılması için bekleyen bir ülke değil. Enerji mücadelesinin tam ortasında adeta bir direnç merkezi. Sözde Kıbrıs Cumhuriyeti’nin kuruluş yıldönümü sebebiyle bir konuşma yapan Güney Kıbrıs Rum Yönetimi lideri Anastasiadis tam da AB liderler zirvesinin gerçekleştiği gün kamuoyuna fazla yansımayan bir konuşma yaptı. Bu konuşma karşısında KKTC Cumhurbaşkanı adayları ne düşünür bilemiyorum ama yakın gelecekte Kıbrıs’ta sular daha da ısınacak gibi görünüyor.

Anastasiadis konuşmasının bir tesadüf olmadığını ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın AB’li liderlere yazdığı mektubu hedef aldığını itiraf ediyor. Erdoğan’ın mektubunda altını çizdiği hususların başında KKTC’nin egemenlik haklarından ve münhasır ekonomik bölgeden vazgeçmeyeceği hususu vardı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Dün Kırım'da tahrip edilen sadece köprü değildi! 09 Ekim 2022 | 962 Okunma Kafkasya'nın Hiroşima'sı ve Avrupa Siyasi Topluluğu zirvesi... 07 Ekim 2022 | 274 Okunma NATO ve Şanghay arasında bir seçim yapmak! 04 Ekim 2022 | 360 Okunma Yaklaşan seçimin sonucu ne olursa olsun bu bir devlet projesi olmalıdır! 02 Ekim 2022 | 521 Okunma Türkiye'de denetim sorunu ve yaklaşan seçimler… 29 Eylül 2022 | 253 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar