Türk milleti hep bu sınavla yüzleşmiş!

Dün geceki saldırılar Ermenistan'ın işgalci ve haydut yüzünün bir kez daha ortaya çıkışıydı. Yüzyıllar geçse de fıtrat değişmiyor. Aslında bugünkü Azerbaycan’ın kurumsal ve zihinsel temelleri 1918 yılında kurulan ve dönemin ilk...

Dün geceki saldırılar Ermenistan'ın işgalci ve haydut yüzünün bir kez daha ortaya çıkışıydı. Yüzyıllar geçse de fıtrat değişmiyor.

Aslında bugünkü Azerbaycan’ın kurumsal ve zihinsel temelleri 1918 yılında kurulan ve dönemin ilk demokratik cumhuriyeti olan Azerbaycan Demokratik Cumhuriyeti ile atılmıştır. 1919 yılına gelindiğinde anayasasında dili Türkçe olan ve neredeyse bütün kurumlarını oluşturmuş bir devletten söz etmek mümkündür. Kimi hadsizlerin “Azerbaycan devlet mi?” diye sormaları bilgisizliğin de ötesinde bir şuursuzluğun dışa vurumudur.

Söz konusu dönemde Azerbaycan’ın ilk Başbakanı Nesip Yusufbeyli’dir.

Nesip beyin başbakan olduğu sırada yaşanan bir olay günümüze ışık tutar niteliktedir. Nesip bey doğduğu Gence şehrine başbakan olarak gelir. Makam arabası evin önünde beklerken, kız kardeşi bir iki sokak ötede sebze pazarına gitmek için şoföründen yardım ister. Yolda ilerlerken kızkardeşini görür ve arabadan indirerek şu sözleri söyler. “Sen kardeşim de olsan, devletin makam aracına binemezsin.”

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Dün Kırım'da tahrip edilen sadece köprü değildi! 09 Ekim 2022 | 962 Okunma Kafkasya'nın Hiroşima'sı ve Avrupa Siyasi Topluluğu zirvesi... 07 Ekim 2022 | 273 Okunma NATO ve Şanghay arasında bir seçim yapmak! 04 Ekim 2022 | 360 Okunma Yaklaşan seçimin sonucu ne olursa olsun bu bir devlet projesi olmalıdır! 02 Ekim 2022 | 521 Okunma Türkiye'de denetim sorunu ve yaklaşan seçimler… 29 Eylül 2022 | 253 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar