Putin'in sözlerinin anlamı...

Habertürk Gazetesi Yazarı Kürşad Zorlu'nun bugünkü (10.05.2022)''Putin'in sözlerinin anlamı...'' başlıklı yazısı.

Aslında şöyle başlanabilir söze, 9 Mayıs Zafer Bayramı töreni Ukrayna’daki savaşın 75. gününde gerçekleşti!

Kabul etmek gerekir ki, bundan aylar önce Putin başta olmak üzere ezici çoğunluk Rusya’nın bu kadar uzun sürebilecek bir savaşa girdiğine ihtimal vermemişti.

Zaten Rusya cephesinde bu bir savaş değil “özel askeri operasyon”…

İşte böyle bir süreçte yoğunlaşacak saldırıların netice vermesiyle Putin’in 9 Mayıs günü makul bir zafer konuşması yapacağı seslendirilmeye başlandı. Bu hususta en kritik ifadeyi Putin'e en yakın lider yapmıştı. “Bu savaşın uzadığını hissediyorum!” dedi Belarus Devlet Başkanı Lukaşenko..

Dün Moskova’da 33 birimden 11 bin askerin katıldığı geçit töreni bu açıdan bir zafer konuşması değil daha çok “özel askeri operasyonun” gerekçesini tekrar pekiştirmeye, meşrulaştırmaya ve sahadaki askerler kadar Rus halkına da moral/motivasyon vermeye çalışan bir konuşmaydı.

Bu yıl Kazakistan, Kırgızistan ve Özbekistan kendi ülkelerinde daha önce düzenlenen geçit törenlerini iptal ettiklerini açıklamışlardı. Zira bu yıl hiçbir devlet başkanını davet etmedi Rusya…Oysa 2020’deki kutlamalarda Belarus, Özbekistan, Bosna-Hersek, Kazakistan, Kırgızistan, Moldova, Tacikistan, Sırbistan, Güney Osetya ve Abhazya liderleri Moskova'ya geldi. Belarus Devlet Başkanı Lukashenko bile Moskova’daki törenlerde yoktu!

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Dün Kırım'da tahrip edilen sadece köprü değildi! 09 Ekim 2022 | 962 Okunma Kafkasya'nın Hiroşima'sı ve Avrupa Siyasi Topluluğu zirvesi... 07 Ekim 2022 | 274 Okunma NATO ve Şanghay arasında bir seçim yapmak! 04 Ekim 2022 | 360 Okunma Yaklaşan seçimin sonucu ne olursa olsun bu bir devlet projesi olmalıdır! 02 Ekim 2022 | 521 Okunma Türkiye'de denetim sorunu ve yaklaşan seçimler… 29 Eylül 2022 | 253 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar