Putin'in Karabağ hamlesi ve konuşulmayan detay...

Karabağ’daki çatışmalar ateşkes kararlarına rağmen devam ediyor. Ermenistan tarafı Azerbaycan’ın şehirlerini, sivil yerleşimleri hedef alırken Azerbaycan tarafı ise çatışmaların ve ilerleyişin sadece Karabağ toprakları...

Karabağ’daki çatışmalar ateşkes kararlarına rağmen devam ediyor. Ermenistan tarafı Azerbaycan’ın şehirlerini, sivil yerleşimleri hedef alırken Azerbaycan tarafı ise çatışmaların ve ilerleyişin sadece Karabağ toprakları ile sınırlı olacağını ifade ediyor.

Ermenistan’ın çatışma alanının dışında sivillere saldırması bilinçli bir biçimde yürütülüyor. Panik havası yaratmak ve ilgili diğer ülkeleri sürece çekmek için yaptıklarını yetkilileri gizlemiyorlar.

Bu haliyle ateşkesin kalıcı hale gelmesi ve/veya sorunun masaya taşınması neredeyse imkansız. Zira Ermenistan işgal ettiği 5 rayonu şimdiden kaybetmiş durumda. Cebrayıl, Zengilan, Fuzuli, Kubatlı tamamen alınırken Azerbaycan ordusu dün akşam saatlerinde Şuşa’nın çevresini kontrol ediyordu. Ağdere-Kelbecer hattından aşağıya doğru mevziler güçlenmeye devam ediyor.

Aslında sahadaki stratejiye bakıldığında ilerleyişin Azerbaycan tarafının masada daha önce “evet” dediği bazı maddelerle de örtüştüğünü söylemek mümkün. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Dün Kırım'da tahrip edilen sadece köprü değildi! 09 Ekim 2022 | 962 Okunma Kafkasya'nın Hiroşima'sı ve Avrupa Siyasi Topluluğu zirvesi... 07 Ekim 2022 | 273 Okunma NATO ve Şanghay arasında bir seçim yapmak! 04 Ekim 2022 | 360 Okunma Yaklaşan seçimin sonucu ne olursa olsun bu bir devlet projesi olmalıdır! 02 Ekim 2022 | 521 Okunma Türkiye'de denetim sorunu ve yaklaşan seçimler… 29 Eylül 2022 | 253 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar