Peki Türkiye şimdi ne yapacak?

Habertürk Gazetesi Yazarı Prof. Dr. Kürşad Zorlu’nun bugünkü (24.02.2022)’’ Peki Türkiye şimdi ne yapacak? ‘’ başlıklı yazısı.

Putin'in Donetsk ve Lugansk'ı bir devlet olarak tanıma kararı pek muhtemel ki her iki bölgenin Ruslar tarafından kontrol edilmeyen alanını da kapsayacak ve en belirgin çatışma riski de bu hat üzerinde yaşanacaktır. Dolayısıyla Putin Donbas'ı hedef alacaktır. Ukrayna'nın genelini doğrudan hedefleyen bir bütünsel saldırı şu aşamada olur mu? Doğrusu böyle bir savaş Slav tarihi açısından bir yıkım olur, Ukrayna nüfusunu daha fazla koparır Rusya'dan...Ve nihai olarak Rusya açısından Ukrayna'nın araçsallığını da yok eden bir karar olur. Fakat yine de ilerleyen dönemde Rusya'nın parçalanmış bir Ukrayna'ya çok daha motive olacağı koşullar oluşabilir. Bunda Putin'in Çarlık Rusya hayali. yıkıcı liderlik boyutuna kaymış olması ve öngörülebilirlikten son derece uzaklaşması dikkate alınmaya değerdir. Aynı zamanda bu koşullar ABD ve Batının Ukrayna'ya olan bakışı, tavrı ve adımları ile de şekillenecek. Örneğin 2008 yılında şişeden çıkardıkları Ukrayna'nın NATO üyeliğini seslendirdiler hatta taahhüt ettiler ancak gerekli adımlar atılmadı. Ukrayna Ankara büyükelçisi Bodnar'la görüşmemizde "bu işin kesin çözümü bizim NATO'ya gitmemiz" demişti. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Dün Kırım'da tahrip edilen sadece köprü değildi! 09 Ekim 2022 | 962 Okunma Kafkasya'nın Hiroşima'sı ve Avrupa Siyasi Topluluğu zirvesi... 07 Ekim 2022 | 272 Okunma NATO ve Şanghay arasında bir seçim yapmak! 04 Ekim 2022 | 360 Okunma Yaklaşan seçimin sonucu ne olursa olsun bu bir devlet projesi olmalıdır! 02 Ekim 2022 | 521 Okunma Türkiye'de denetim sorunu ve yaklaşan seçimler… 29 Eylül 2022 | 253 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar