Öğretmenleri bir de bu sorunla uğraştırmanın anlamı yok!

Habertürk Gazetesi Yazarı Kürşad Zorlu'nun bugünkü (06.08.2022)''Öğretmenleri bir de bu sorunla uğraştırmanın anlamı yok!'' başlıklı yazısı.

Türkiye'de eğitim sisteminin en önemli parçası olan öğretmenlerin sorunları çözülmeden eğitimde nihai başarının yakalanması mümkün değil. Bu sorunların elbette bir çırpıda anlatılması da güç... Zira yapısal, ekonomik, siyasal ve sosyal bir takım dayanakları var. Çözümü de bütünsel bir odaklanma istiyor. Zaten mevcut olan ücretlerin mesleğin saygınlığı ve önemiyle orantılı olmayışı, ücretli öğretmenlik adı altında gri bir alanda duran insanların varlığı, atanamayan öğretmenlerin uğradığı mağduriyet ve siyasallaşmanın doğurduğu meslek içi sarsıntılar gibi sıralanabilecek bu sorunlar karşısında yeni sorunlara sebep olmanın da bir anlamı yok!

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Dün Kırım'da tahrip edilen sadece köprü değildi! 09 Ekim 2022 | 962 Okunma Kafkasya'nın Hiroşima'sı ve Avrupa Siyasi Topluluğu zirvesi... 07 Ekim 2022 | 273 Okunma NATO ve Şanghay arasında bir seçim yapmak! 04 Ekim 2022 | 360 Okunma Yaklaşan seçimin sonucu ne olursa olsun bu bir devlet projesi olmalıdır! 02 Ekim 2022 | 521 Okunma Türkiye'de denetim sorunu ve yaklaşan seçimler… 29 Eylül 2022 | 253 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar