Korananın olmadığı yer meğer "Türk kapısı" denilen Nahçivan'mış.

Azerbaycan’daki temaslarımız sırasında birşey hemen fark ediliyordu. Binalarda, sokaklarda, köylerde bile Azerbaycan bayrağı ve onun yanında mutlaka Türkiye bayrağı asılmıştı.

Azerbaycan’daki temaslarımız sırasında birşey hemen fark ediliyordu. Binalarda, sokaklarda, köylerde bile Azerbaycan bayrağı ve onun yanında mutlaka Türkiye bayrağı asılmıştı. Bazı arabalarda Pakistan bayrağı da gördüm.

Görüşmemizde Cumhurbaşkanı İlham Aliyev Türkiye-Azerbaycan ilişkileri için “tabi müttefiklik” ifadesini kullandı. Öyle ki Türkiye’nin kararlı duruşu ve manevi desteği herkesin ilk söylediği şeydi.

Ermenistan’ın yalanları bir tarafa Azerbaycan ordusunun haklı mücadelesi sadece savaşın olduğu bölgede sürdürülüyor. Kendi işgal edilmiş toprakları dışında hiç kimsenin toprağında gözü yok. Dünkü yazımdan sonra Ermenistan’da bazı gazetelerin bana saldırması içine düştükleri çaresizliği de ortaya koymakta. Karabağ’da işgal sonlanırsa bu durum Türkiye, Azerbaycan, Gürcistan, İran, Nahçivan ve hatta Ermenistan’ın da içerisinde yer aldığı bölgede yeni iş birliği imkanlarını ortaya çıkaracak. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Dün Kırım'da tahrip edilen sadece köprü değildi! 09 Ekim 2022 | 962 Okunma Kafkasya'nın Hiroşima'sı ve Avrupa Siyasi Topluluğu zirvesi... 07 Ekim 2022 | 273 Okunma NATO ve Şanghay arasında bir seçim yapmak! 04 Ekim 2022 | 360 Okunma Yaklaşan seçimin sonucu ne olursa olsun bu bir devlet projesi olmalıdır! 02 Ekim 2022 | 521 Okunma Türkiye'de denetim sorunu ve yaklaşan seçimler… 29 Eylül 2022 | 253 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar