KKTC'nin yeni yol haritası ne olacak?

İşin özeti yapılacak çok iş var. Çözümsüzlüğü beklemek yerine özgüveni yüksek, aktif politikaları hayata geçirme zamanıdır. Var gücüyle tüm paydaşlar buna kafa yormalıdır. Yeni kapılar ancak böyle açılabilir.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde dün gerçekleşen 2.tur oylamada Ersin Tatar ülkenin yeni Cumhurbaşkanı oldu. Özellikle birinci turda sandığa gitmeyen seçmenin Tatar lehinde oy kullandığı gözlendi. Burada dikkat edilmesi gereken, bugünden itibaren oy veren/vermeyen herkesi kapsayacak bir yeni hareket planını ortaya koymak ve insanların bunu özümsemesini sağlamaktır. Gerginlik ve kutuplaşma en çok Rumların elini güçlendirir.

Hatırlayacak olursak Akıncı’nın geçmişte defalarca denenmiş ama sonuç alınamamış “federasyon” vaadi karşısında Tatar “egemen iki devletli” çözümü öne çıkarmıştı. Yani ilkinde Annan Planı’nda olduğu gibi yeni bir üst yapı olacak ve KKTC onun içerisinde alt birim haline gelecekti. Bir ara “gevşek federasyon” fikrini ortaya atmışlardı. Kaldı ki bu düşünce bile Rum tarafında muhalefetin eleştirilerine uğramıştı.

Öyle görülüyor ki Rumların güvenilmezliği ile Akıncı’nın bilinmezlik içeren söz ve eylemleri Ersin Tatar’ın net duruşunu perçinlemiş.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Dün Kırım'da tahrip edilen sadece köprü değildi! 09 Ekim 2022 | 962 Okunma Kafkasya'nın Hiroşima'sı ve Avrupa Siyasi Topluluğu zirvesi... 07 Ekim 2022 | 273 Okunma NATO ve Şanghay arasında bir seçim yapmak! 04 Ekim 2022 | 360 Okunma Yaklaşan seçimin sonucu ne olursa olsun bu bir devlet projesi olmalıdır! 02 Ekim 2022 | 521 Okunma Türkiye'de denetim sorunu ve yaklaşan seçimler… 29 Eylül 2022 | 253 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar