İlk kez bir Türk cumhurbaşkanı adayının olduğu Bulgaristan seçimlerinde Türkiye çağrısı sandığa nasıl yansıdı?

Bulgaristan'da Pazar günü yapılan seçimler Türkiye'de de geçen haftanın merak edilen konularından biriydi. Özellikle Türkiye'de yaşayan 300 binin üzerindeki çifte vatandaşın sandığa giderek oy...

Bulgaristan'da Pazar günü yapılan seçimler Türkiye'de de geçen haftanın merak edilen konularından biriydi. Özellikle Türkiye'de yaşayan 300 binin üzerindeki çifte vatandaşın sandığa giderek oy kullanmasının ülkedeki siyasi dengeleri etkileyebileceği düşünülüyordu.

Nitekim bir önceki seçimde %10.71 oy alan ve yoğun olarak Türklerin desteklediği Hak ve Özgürlükler Partisinin toplam oyu 295 bin civarındaydı.

Bu seçimde Türkiye'de sandığa gidenlerin sayısı 30 binin biraz üzerindeydi. İlk defa bir Türk Cumhurbaşkanı adayının da yarıştığı seçimler gerçek bir "diaspora" çalışmasını gündeme getiriyordu.

Ülke dışında yaşayan ancak anavatanla bağları bir şekilde devam eden insanları ifade eden bu kavrama göre Türkiye'nin 6 milyona yakın diaspora Türklüğü bulunuyor... Bu insanların yaşadıkları/vatandaşı oldukları ülkelerde etki güçlerini artırmaları Türkiye açısından önemli.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Dün Kırım'da tahrip edilen sadece köprü değildi! 09 Ekim 2022 | 962 Okunma Kafkasya'nın Hiroşima'sı ve Avrupa Siyasi Topluluğu zirvesi... 07 Ekim 2022 | 274 Okunma NATO ve Şanghay arasında bir seçim yapmak! 04 Ekim 2022 | 360 Okunma Yaklaşan seçimin sonucu ne olursa olsun bu bir devlet projesi olmalıdır! 02 Ekim 2022 | 521 Okunma Türkiye'de denetim sorunu ve yaklaşan seçimler… 29 Eylül 2022 | 253 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar