Azerbaycan ve Türkiye'yi aynı kıskaçta sıkıştırma projesi!

Habertürk Gazetesi Yazarı Kürşad Zorlu'nun bugünkü (20.09.2022)''Azerbaycan ve Türkiye'yi aynı kıskaçta sıkıştırma projesi!'' başlıklı yazısı.

Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki son çatışmalar yeni bir diplomatik savaşı da beraberinde getirdi. Çatışmaların bu kez Karabağ alanından taşarak iki ülke sınırında meydana gelmesi devletler arasında doğrudan çatışmalar çerçevesinde irdeleniyor. ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Pelosi'nin Ermenistan'ı ziyareti, durumu daha da karmaşık hale getirdi. Zira Ermenistan, Avrasya Ekonomik Birliği, Kolektif Güvenlik Anlaşması Örgütü ve Şanghay içerisinde... Rusya ile hem üsleri hem de askeri müttefiklik anlaşması var. Silahlanma konusunda yüzde 95 Rusya'ya bağlı. Buna rağmen ABD temsilcisi Ermenistan'ın toprak bütünlüğünü ve egemenliğini savunmak için bir anda Erivan'da soluğu alabiliyor! Türkiye ise Rusya ile işbirliği yapmakla suçlanarak silah ambargosuna uğruyor!

Bununla da bitmiyor bugünlerde Ukrayna’da amansız bir mücadele veren ABD-AB cephesinin gaz kesintileriyle birlikte kapısını çaldığı ülkelerden biri Azerbaycan olurken aynı Azerbaycan’ın yıllarca gasp edilen toprakları hakkında tek bir kelime duyulmuyor. Gaz ihracatının çoğunu Hazar'dan ve Gürcistan üzerinden Türkiye ve Güney Avrupa'ya gönderiyor. Azerbaycan’ın ihraç edilen toplam petrolünün de 2020’de yüzde 65’i Avrupa ülkelerine yapıldı.

Hankenti merkezli yapının (Dağlık Karabağ) burayı koruma altına almak için sınır hattının dışına taşan bu çatışmaları bir karşı propaganda aracına dönüştürdüğü görülüyor

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Dün Kırım'da tahrip edilen sadece köprü değildi! 09 Ekim 2022 | 962 Okunma Kafkasya'nın Hiroşima'sı ve Avrupa Siyasi Topluluğu zirvesi... 07 Ekim 2022 | 272 Okunma NATO ve Şanghay arasında bir seçim yapmak! 04 Ekim 2022 | 360 Okunma Yaklaşan seçimin sonucu ne olursa olsun bu bir devlet projesi olmalıdır! 02 Ekim 2022 | 521 Okunma Türkiye'de denetim sorunu ve yaklaşan seçimler… 29 Eylül 2022 | 253 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar