Yalnız maddî varlığımızın değil, kültür ve mana varlığımızın gelişip kökleşmesi de önemli!

Bu birliktelik ve fedakarlık harsına dayalı pratik hayat, onları birbirlerine karşı olabildiğince cömert davranmaya ve karşı tarafın taleplerinin karşılanmasını öncelemeye teşvik eder. Bunlar kendine güveni...

Bu birliktelik ve fedakarlık harsına dayalı pratik hayat, onları birbirlerine karşı olabildiğince cömert davranmaya ve karşı tarafın taleplerinin karşılanmasını öncelemeye teşvik eder. Bunlar kendine güveni olan, mahrumiyete karşı mütehammil ve sabırlı, birbirine sıkı sıkıya bağlı, yürekli ve cesur insanlardır.

Gelişmişlik özlemi içinde, yabancı kültürlere kontrolsüz bir şekilde yelken açan toplumlar, zamanla yerleşik hayatta hakim ve etkin olan yabancı kültürlerin kamufle ettiği taktik ve yöntemleriyle yavaş yavaş rehavete kapılarak temel özellikleri olan diğergamlık vasfının zıddı bir pratik sergileyerek gittikçe özüne yabancı alışkanlıklar edinmiş haliyle, tam da millî hars ve kabullenişlerine ters bir şekilde yalnız şahsını ve başkaları adına üstlenmiş oldukları gündemi düşünen bir tutum sergilerler.
Sonuçta; adeta kuruluş öncesinde topluma hakim olan etkin karakterin bayraklaştırdığı bağımsızlık, şecaat ve cesaret duyguları sanki yerlerini, kendine güveni olmayan, korkak, sinsi ve iki yüzlü karakterlere bırakmış gibi olur. İşte o zaman kökü mazide olan ve temelinin ecdadın şecaat, cesaret ve kahramanlıklarında bulan duygular depreşir ve komple bir öze dönüş seferberliği başlamış olur. Etnospor Kültür Festivali öze dönüşün en etkin örneklerinden biridir!
Bu yıl Dünya Etnospor...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Altılı Masanın görünmeyen ortakları! 11 Ocak 2023 | 90 Okunma 2022'de iz bırakan icraatlar! 04 Ocak 2023 | 45 Okunma 'Ahde vefa' kavramı ve Batı! 28 Aralık 2022 | 58 Okunma Açıklamış olmak için açıklanan vizyon! 07 Aralık 2022 | 34 Okunma Milletimizin başı sağolsun 16 Kasım 2022 | 65 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar