Kar berekettir; Doğru ama hazırlıklı olmaz lazım

Sevgili dostlar; son bir haftası etkili olmak üzere, on günden bu yana yurt genelinde görülen yoğun kar yağışı her birimizin hayatını etkileyecek tarzda, her sahada kendini hissettirdi.Nitekim daha düne kadar kuraklığı...

Sevgili dostlar; son bir haftası etkili olmak üzere, on günden bu yana yurt genelinde görülen yoğun kar yağışı her birimizin hayatını etkileyecek tarzda, her sahada kendini hissettirdi.

Nitekim daha düne kadar kuraklığı konuşan Türkiye, bir anda bastıran karla umut ve bereket beklentisiyle doldu.

Bilhassa tarım ve hayvancılıkla meşgul olan vatandaşlarımız üretim patlaması beklentisi içerisinde kar lapacıklarını ufukta gördükleri bereketin zerrecikleri olarak yorumladılar.

Kar o kadar yağdı ki, istatistikler ve yaşlıların söylemi, mesela Ankara’da son 50 yılın, Bolu’da ise son 70 yılın en yoğun kar yağışının gerçekleştiğini ortaya koydu.

ÇİFTÇİNİN YÜZÜ GÜLDÜ!
Yoğun kar yağışı sonucu İzmir, Aydın, Muğla, Antalya, Adana ve Mersin’in sahil kesimleri hariç yurdun tamamı kar altında kaldı. Bu saymış olduğumuz sahil illerinin yüksek kesimleri de karla kaplandı. Şehir merkezlerinde günlük hayatın zora girmesine, bu arada zaman zaman okulların tatil edilmesine sebep olan kar şehir merkezlerinde hissedilen sıkıntının tam aksine, geçtiğimiz yaz döneminde kuraklık yaşayan Anadolu’ya bereket getirdi.

“Kar yılı, Var yılı” sloganıyla birlikte Güneydoğu, Marmara, Ege Bölgelerine mensup olan birçok ilimizin Ziraat Odası Başkanları bu yoğunluktaki karın hem tahıllarda verimliliği artıracağını, hem de önümüzdeki yaz döneminde muhtemel bir kuraklığın önünü alacağını dile getirdiler. Ayrıca bu yoğun kar yağışı önümüzdeki yaz, çiftçi vatandaşlarımızın rahat bir şekilde sulu tarım yapabilmelerine de zemin hazırlamış olacağını ifade ettiler.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Altılı Masanın görünmeyen ortakları! 11 Ocak 2023 | 91 Okunma 2022'de iz bırakan icraatlar! 04 Ocak 2023 | 47 Okunma 'Ahde vefa' kavramı ve Batı! 28 Aralık 2022 | 62 Okunma Açıklamış olmak için açıklanan vizyon! 07 Aralık 2022 | 34 Okunma Milletimizin başı sağolsun 16 Kasım 2022 | 69 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar