Hüzün ve onur bir arada

Sevgili dostlar; geçen hafta bir hainin hırs ve kinini tatmin uğruna ateşe verdiği Marmaris ormanlarından yükselen alevlerle ciğerlerimiz kavrulmuştu.Bu hafta ise Kastamonu, Bartın, Karabük ve Düzce’de meydana gelen sel...

Sevgili dostlar; geçen hafta bir hainin hırs ve kinini tatmin uğruna ateşe verdiği Marmaris ormanlarından yükselen alevlerle ciğerlerimiz kavrulmuştu.

Bu hafta ise Kastamonu, Bartın, Karabük ve Düzce’de meydana gelen sel felaketleri ile yine içimiz burkuldu, gerçekleşen can kayıpları karşısında “Rabbim beterinden korusun” niyazıyla hüzne gark olduk.

Beklenilenin üstündeki bir yoğunlukta yağmurun yağması ile oluşan sel, elbetteki beşer iradesinin dışında, Yaradan Rabbimin koymuş olduğu tabiat kanunları doğrultusunda, sebep-sonuç ilişkisi kapsamında meydana gelmiş olan bir AFAD’dır. Çocukluk yıllarımda, yağmur yoğunlaşmaya başladığında rahmetli nenemin “Rabbim, ne olur hayırlı rahmetler lütfeyle bize” içerikli dilinden düşürmediği duaları, her fırtınalı havada, hala kulaklarımda çınlar.

Bizler de, Rabbimizden “bizlere her şeyin hayırlısını nasib etsin, ülkemizi ve milletimizi her daim görünür-görünmez kazadan-beladan, AFAD’dan korusun” diye büyüklerimizden duyduğumuz doğrultuda dualarımızı tekrar ediyoruz. Ama, bununla beraber; gelişen teknoloji ve ilmin verilerini göz önünde bulundurarak, üzerimize düşeni yapacak, bilhassa meteorolojiinin belirlemeleri doğrultusunda, dere yatakları ve yakınlarındaki yapılaşmalardan “olmazsa-olmaz” niteliğinde mutlaka kaçınacağız.

“Can kayıplarının yaşandığı Düzce ve Bartın başta olmak üzere sel felaketine maruz kalan illerimizdeki bütün vatandaşlarımıza geçmiş olsun diyor, rahmete giden kardeşlerimize Allah’dan rahmet, ailelerine taziyelerimizi arzla, bütün milletimize geçmiş olsun, başımız sağ olsun” diyorum.

Elbette bu tür olağanüstü, beklenmeyen haller karşısında olay mahallindeki madurlara mendil sallarcasına uzaktan selam ve taziye sunmak yeterli değildir. Bu itibarla, bir dönem sorumluluklarını üstlenip kendilerini temsil eden bir şahsiyet olarak, her daim yanlarında olduğumuzu ortaya koymak üzere, geçtiğimiz Salı günü Düzce- Kaynaşlı-Şimşir mahallesinde, olay yerinde, Şimşir mahallesi muhtarı Sayın Recep Gül ile birlikte, sele kapılan operatörün arama faaliyetlerine nazaret edip halkımızın acısını onlarla paylaştık.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Altılı Masanın görünmeyen ortakları! 11 Ocak 2023 | 91 Okunma 2022'de iz bırakan icraatlar! 04 Ocak 2023 | 47 Okunma 'Ahde vefa' kavramı ve Batı! 28 Aralık 2022 | 62 Okunma Açıklamış olmak için açıklanan vizyon! 07 Aralık 2022 | 34 Okunma Milletimizin başı sağolsun 16 Kasım 2022 | 69 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar