"Bu nece dostluk'!

Böyle bir tepkiyi ortaya koymamızın sebebi de Karabağ Zaferinin, Azerbaycan’ın, hatta Kuzey Kafkasya’nın en yetkili dinî ağzı tarafından, İran’ın dinî lideri Ayetullah Hamaneyn’in “ Karabağ...

Böyle bir tepkiyi ortaya koymamızın sebebi de Karabağ Zaferinin, Azerbaycan’ın, hatta Kuzey Kafkasya’nın en yetkili dinî ağzı tarafından, İran’ın dinî lideri Ayetullah Hamaneyn’in “ Karabağ toprağı İslam toprağıdır” şeklinde vermiş olduğu iddia edilen fetva’ya dayalı olarak halkın galayana gelmesi sonucu kazanılmış gibi gösterilip, bütün dünyanın gözü önünde Hamaneyn’e Azerbaycan halkının minnettarlığı ile birlikte teşekkürlerinin bildirilmesiydi.

Halbuki Karabağ, Müslüman Türk’ün kadim yurdu olmakla, İ’la-i Kelimetullah yolunda feda-i can etmeyi şeref belleyen bu asil milletin aynı ruh ve mana içinde tarihiyle bütünleşen günümüzdeki civan mert yiğitleri tarafından düşmandan geri alınmış ve Azerbaycan Devletinin vatan parçası olarak tarihe bir kere daha kayıt düşülmüştü.

Gerçi o yazımızda geçtiğimiz 30 yıl içinde İran’ın dostluk iddialarıyla bağdaşmayacak üç-dört davranışını sizinle paylaşmış duygusallıktan uzak, objektif verilerle donatılmanıza gayret göstermiştik.

Elbetteki biz komşularımızla karşılıklı fayda esasına dayalı olarak her daim dost olarak kalmak isteriz. Bizim hedefimiz bütün dünyada maruf’un yani hukuka uygunluğun yaygınlaşması, münker’in yani hukuka aykırılığın körelip yok olmasıdır. Bu anlayış doğrultusunda tabir caiz’se İran’ı beklemeye koyulduk. Acaba bu dua dalgalanması sonrası nelere şahit olacağız diye, emin olun ki, merak ettik.

5 Ağustos'ta Paşinyan İran'ı ziyaret etti

Paşinyan, İran Mehrabad Havalimanındaki resmi karşılama töreninin ardından İran Cumhurbaşkanlığı sarayına giderek yeni seçilen Cumhurbaşkanı Ebrahim Raisi tarafından karşılandı. Görüşmede İran Cumhurbaşkanı, Paşinyan’ı daveti kabul ettiği ve çalışma ziyareti için İran’a geldiğinden kendisine teşekkür etti ve İran’ın, Ermenistan ile siyasi, ekonomik ve insani alanda dostluk ilişkilerinin sürekli gelişmesini önemsediklerine vurgu yaptı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Altılı Masanın görünmeyen ortakları! 11 Ocak 2023 | 91 Okunma 2022'de iz bırakan icraatlar! 04 Ocak 2023 | 47 Okunma 'Ahde vefa' kavramı ve Batı! 28 Aralık 2022 | 62 Okunma Açıklamış olmak için açıklanan vizyon! 07 Aralık 2022 | 34 Okunma Milletimizin başı sağolsun 16 Kasım 2022 | 69 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar