Bize, bizden başkası dost değil!

Ağızdan çıkmış olan o sözün ifade etmiş olduğu sosyolojik realite, birlikte yaşadığımız toplum fertleri tarafından daha teferruatlı bir şekilde bilinse bile, toplumumuzu belirlemiş oldukları...

Ağızdan çıkmış olan o sözün ifade etmiş olduğu sosyolojik realite, birlikte yaşadığımız toplum fertleri tarafından daha teferruatlı bir şekilde bilinse bile, toplumumuzu belirlemiş oldukları, kendilerine özgü kalıplara uyacak tarzda şekillendirmek isteyenler, bu gizli ve ince planlarını efkar-ı umumiyyeden hep saklamış ve gerçek niyetlerinin anlaşılmasına yönelik, akl-ı selim tarafından yapılan her türlü açıklama ve bilgilendirmeyi de bugüne değin hep reddetmişlerdir. 

Elbette ki, güneşin balçıkla sıvanamayacağı gibi, uzun süreli bir şekilde hakikatı örtüp gizlemek de mümkün değildir. Bilhassa söz, tarih boyunca varlığını İ’la-i Kelimetullah’a adamış, hep Hakk’ın ve haklının yanında yer almış, zalime dur demiş, mazlumu her daim elinden tutup kaldırmış bir milleti bölüp parçalayıp, onu kendi öz değerlerinden uzaklaştırıp kendinize benzetmeye ve hatta kendinize döndürmeye çalışırsanız, bir gün mutlaka baklayı ağzınızdan çıkarır kendinizi ele verirsiniz.

Nitekim tam da, beklenildiği gibi oldu. Yukarıda ifade ettiğimiz gibi, gerçi biz onların gerçek niyetini, fiili durumun mahiyetini, gizledikleri hedefin gerçek yönünü, dillerinin altında gezdirdikleri baklanın üzerinde yazılı olan şifrelerin çözümünü biliyorduk. Ama şifrenin bizzat onlar tarafından çözülüp gizledikleri hedeflerinin kendi taraflarından itiraf edilip açıklanması çok önemliydi.

Müslüman Türkiye'yi istemiyorlar!

Evet sevgili dostlar Türkiye’nin 50 yılı aşkın süredir bir Avrupa Birliği serüveni var. Türkiye, uluslararası hukukun belirlemiş olduğu karşılıklı menfaate dayalı, hak ve sorumluluk dengesi dahilinde, kazan-kazan ilkesi doğrultusunda AB’ye üye olma peşinde. AB ise görünürde yine uluslararası hukukun belirlemiş olduğu bazı reformların Türkiye tarafından yerine getirilmesi beklentisi içerisinde, Türkiye ise bugüne kadar açık gündemle, birliğe kabul edilen diğer üyeleri geride bırakacak ölçüde kendisinden istenilen bütün hukuki reformları yerine getirmesine rağmen hala bekletilmeye devam ediliyor.

İşte bu noktada Londra merkezli The Economist dergisinde dikkat çeken bir yazı yer aldı. Yazıda, Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne üyelik talebi masaya yatırılmış ve yapılan analizde, İTİRAF düzeyinde kayda geçen görüşler ortaya konulmuş. Yazıda açıkça Ankara’nın AB’ye adaylığını birçok Avrupalı’nın istemediği açıkça belirtiliyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Altılı Masanın görünmeyen ortakları! 11 Ocak 2023 | 91 Okunma 2022'de iz bırakan icraatlar! 04 Ocak 2023 | 47 Okunma 'Ahde vefa' kavramı ve Batı! 28 Aralık 2022 | 62 Okunma Açıklamış olmak için açıklanan vizyon! 07 Aralık 2022 | 34 Okunma Milletimizin başı sağolsun 16 Kasım 2022 | 69 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar