Değmiş mi?

Hafta sonu iki günlüğüne Bodrum kaçamağı yaptım. Böylelikle yeni havalimanımızı görme şerefine eriştim. İlk önce şunu belirteyim yeni havalimanına gidiş süper. Havaist, İstanbul’un...

Hafta sonu iki günlüğüne Bodrum kaçamağı yaptım.
Böylelikle yeni havalimanımızı görme şerefine eriştim.
İlk önce şunu belirteyim yeni havalimanına gidiş süper. Havaist, İstanbul’un birçok yerinden neredeyse saat başı hizmet veriyor. Hacıosman’dan havaalanına sadece 16 lira verdim. İstanbulkart ya da kredi kartıyla ödeme yapabiliyorsunuz. Nakit para geçmiyor aklınızda olsun.
Yeni havaalanı derseniz çok büyük. E yeni tabii, gıcır gıcır.
Dikkatimi çeken şey personelin ve güvenlik ekibinin insanlara daha anlayışlı ve güler yüzlü yaklaşımı. Sanki yeni yerle birlikte onlara da yeni bir heyecan gelmiş.
Yalnız bavulu verdikten sonra uçağa bineceğimiz kapıya epey yürüdük. O kadar büyük ki havaalanı! Mesafeler çok uzun!
Esas uçak havalanıp yukarıdan bakınca anlıyorsunuz ne kadar büyük olduğunu.
Büyüklük ihtişam göstergesi tabii…
Kimileri gurur duyduğunu söylüyor Fatih Ürek gibi…
Gerçekten ihtişama bakıp gurur duymak mı gerekiyor, yoksa karşılığında feda edilen şeylere bakıp üzülmek mi?
Kesilen 1 milyondan fazla ağaçla İstanbul’un akciğerleri yok edildi. İstanbul’un hava kirliliğiyle baş etmek artık çok zor.
Ayrıca yeni havaalanının yapıldığı bu bölge sadece ormanlık alan değil İstanbul için önemli bir su havzasıydı. Yani İstanbul’da yakında yaşanacak su sıkıntısının da ana kaynağı olacak.
Bölge birçok kuş türünün de yaşam alanıydı ve hiçbiri umursanmadan yok edildi gitti. Bazı kuş türlerinin göç yolu üzerinde olması da hiçe sayıldı, o da silindi gitti.
İnsanların yanında kuşların değeri nedir ki!
Doğaya, orada yaşayan binlerce hayvana verilen zarara bakarsanız zaten cezasını İstanbullular olarak hep beraber çekeceğiz. Sonuçlarını hep beraber yaşayacağız.
Cumhurbaşkanı ‘‘Denizlerimizin kenarlarını, orman alanlarını betona çevirme gayretinde olanlar var. Şu para var ya nelere muktedir, şu kapitalizm… Doğa şöyle olmuş böyle olmuş, umurunda değil.’’ demişti ya! Ne güzel anl...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Adalet sosyal medyada mı? 06 Temmuz 2021 | 138 Okunma Kırmızı Ülke 05 Mayıs 2021 | 203 Okunma Selfie mi, özçekim mi? 12 Nisan 2021 | 318 Okunma 'Namus' değil, 'Cinayet!' 08 Mart 2021 | 425 Okunma Ne renk yalan seversiniz? 02 Mart 2021 | 343 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar