Çıtır

13, 14 yaşlarında üç çocuk Adana’da “Çıtır” isimli hamile kediyi Pitbull cinsi köpeğin önüne atarak parçalattılar. Ben kayıtlardaki video görüntülerine bakamadım. Böyle bir...

13, 14 yaşlarında üç çocuk Adana’da “Çıtır” isimli hamile kediyi Pitbull cinsi köpeğin önüne atarak parçalattılar. Ben kayıtlardaki video görüntülerine bakamadım. Böyle bir vahşet hikâyesini okumak bile yüreğimi yeterince ezdi.
Kendilerine hiçbir zararı dokunmayan zavallı bir kediyi, sırf zevk için parçalatan bu çocukların cezası ev hapsi oldu. Eminim o çocuklar kendi yaşantılarında çok daha kötü olaylara ve davranışlara maruz kalıyorlar. Aldıkları bu ev hapsi cezasını bir bedel olarak algılayacaklarını hiç sanmıyorum.
İşin en acı tarafı adliyeye sevk edilen bu çocuklardan biri kendisine yöneltilen “Kedi öldü, hiç mi üzülmedin?” sorusu üzerine, “Ben seni vursam bile üzülmem, kediye mi üzüleceğim” diyebilmesi.
Büyük bir ihtimalle doğru söylüyor. Bence de üzülmez!
Bu yüzden çocuktur deyip geçemeyeceğim maalesef.
Bunlar karşılarındaki canlıya; insan ya da hayvan fark etmez, zarar verebilecek potansiyel suçlular. Öyle ev cezası falan bu çocukları düzeltmez, mutlaka terapi görmeleri gerekiyor.
Aksi takdirde bunlar gelecekte yüz bulamadığı için beğendiği kızı yolda bıçaklayan, karısını döven, boşanmak istedi diye gözünü kırpmadan öldürebilen, bahçedeki ağaç için komşusunu boğazını kesen canavarlardan olacaklar!
***
Çocuklara kızıyoruz ama bu çocukları bu hale getiren ya da gelmelerine yol açan aileleri nerede?
Onlar ne ceza aldılar? İncelendiler mi? İfade verdiler mi?
Araştırmalara göre hayvanlara eziyet eden çocuklar genellikle ya bir istismara tanık olmuş ya da bunu bizzat kendileri yaşamış çocuklar.
Hatta bazı medeni ülkelerde çocuklar tarafından hayvanlara yapılan eziyet, çocuğun gördüğü bir istismar belirtisi sayılıyor. Böyle bir olayla karşılaşıldığında eziyeti yapan çocuğa karşı bir istismar olup olmadığını belirlemek için sosyal hizmetler ve hayvan-kontrol ajansları karşılıklı çalışıyorlar.
...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Adalet sosyal medyada mı? 06 Temmuz 2021 | 137 Okunma Kırmızı Ülke 05 Mayıs 2021 | 203 Okunma Selfie mi, özçekim mi? 12 Nisan 2021 | 317 Okunma 'Namus' değil, 'Cinayet!' 08 Mart 2021 | 425 Okunma Ne renk yalan seversiniz? 02 Mart 2021 | 343 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar