Yatırım fonu ile tanış

‘Küçük paralarla yatırım mı olur?‘ demeyin. Siz nasıl çalışıyorsanız paranız da çalışmalı. ‘Komşudan, arkadaştan, işyerinden duydum tüm paramı...

‘Küçük paralarla yatırım mı olur?‘ demeyin. Siz nasıl çalışıyorsanız paranız da çalışmalı. ‘Komşudan, arkadaştan, işyerinden duydum tüm paramı yatırıyorum’ gibi tavsiyelere sakın kulak asmayın. Gelin bilgiyle güçlenip kendimize uygun riskle yatırım denizine girelim.

NEDİR?

Birçok farklı yatırım aracının bir sepette sunulduğu, uzmanlar tarafından yönetilen bir yatırım aracı. Bono, tahvil, repo, hisse senedi, altın ve diğer kıymetli madenlerden oluşan bir sürü sepet var. Bu sepetlerin her biri yatırım fonu.

ORTAKLIK

Hisse senedi aldığınızda nasıl bir şirkete ortak oluyorsanız yatırım fonu aldığınızda da katılma belgesi ile fona ortak olursunuz. Yatırım fonuna yeni pay eklenmiş olur, böylece yatırım fonunun büyüklüğü ve pay sayısı artar. Fonların kuruculuğunu ve yönetimini portföy yönetim şirketi yapar ve otoriteler tarafından denetlenirler.

ÇEŞİTLERİ

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Nerede benim hakkım? 24 Şubat 2022 | 202 Okunma Her borç ödenir 17 Şubat 2022 | 116 Okunma Aşk ve para testi 10 Şubat 2022 | 154 Okunma Metaverse harcamaları 03 Şubat 2022 | 357 Okunma Finansal travma 27 Ocak 2022 | 90 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar