Türkiye'nin zaaf harcamaları

Türkiye’deki en popüler zaaf harcamaları neler biliyor musunuz? Sizin için listeledim. Hadi gelin başlayalım... 31 Ekim Dünya Tasarruf Günü’ne kadar oradan buradan bir şey artırırız belki.1-EV EŞYASI/DEKORASYON:...

Türkiye’deki en popüler zaaf harcamaları neler biliyor musunuz? Sizin için listeledim. Hadi gelin başlayalım... 31 Ekim Dünya Tasarruf Günü’ne kadar oradan buradan bir şey artırırız belki.

1-EV EŞYASI/DEKORASYON: Türkiye’de en fazla para harcanan alanların başında geliyor. Hatta en fazla borçlanma ev içi konularla ilgili yapılıyor. Yaşam alanınızı güzelleştirmeyi istemenizi anlıyorum ancak elinizdekileri değerlendirmeye, yenilemeye, üretmeye ne dersiniz?

2-KIYAFET: Gardırobunuzda “Bir gün giyerim nasılsa…’’ dediğiniz kaç kıyafetiniz var? Buna rağmen alışveriş sepetinizi doldurmaya devam mı ediyorsunuz? Sizi güzel/yakışıklı yapan, iyi hissettiren birkaç parça eşya değil ki… Dolapları doldururken finansal hedefinizden çalmayın. Senelik kıyafet harcamanız takribi bir aylık maaşınızı geçmemeli.

3-AYAKKABI/ AKSESUAR: Kaç ayakkabınız var? (Söz kimseye söylemeyeceğim...) Renk renk ayakkabı, çanta, aksesuar… Bunlara senede ne kadar harcıyorsunuz? Peki bunları almak için borçlanmaya değer mi?

4-DIŞARIDA(N) YEME İÇME: Pandemiyle birlikte dışarıda yeme içme alışkanlığı, dışarıdan yeme içmeye dönüştü diyebiliriz. Sizde durum ne? Son 3 ayda bu kaleme kaç para ayırdınız?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Nerede benim hakkım? 24 Şubat 2022 | 202 Okunma Her borç ödenir 17 Şubat 2022 | 116 Okunma Aşk ve para testi 10 Şubat 2022 | 154 Okunma Metaverse harcamaları 03 Şubat 2022 | 357 Okunma Finansal travma 27 Ocak 2022 | 90 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar